Γ. Ματσίγκος: Ο τουρισμός μας πάει καλά, να μην χάσουμε ό,τι κτίσαμε φέτος!

Γ. Ματσίγκος: Ο τουρισμός μας πάει καλά, να μην χάσουμε ό,τι κτίσαμε φέτος!

Γ. Ματσίγκος: Ο τουρισμός μας πάει καλά, να μην χάσουμε ό,τι κτίσαμε φέτος!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 727 ΦΟΡΕΣ

H τουριστική κίνηση για τη Ρόδο εξελίσσεται εξαιρετικά καλά. Ελπίζουμε μόνο να μην εφαρμοσθούν μέτρα που θα φρενάρουν τις αφίξεις αφού τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχώς αυξάνονται δήλωσε στον “Sky Rodos” ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.

«Πάμε καλά στον τουρισμό καθώς ξεπεράσαμε και τις 700.000 αφίξεις στη Ρόδο. Θυμίζουμε πως οι αφίξεις την περσινή σεζόν για όλο το νησί ήταν 586.000 . Τώρα έχουμε μπροστά μας δύο μήνες και τα κρούσματα είναι πάρα πολλά. Κανείς δεν γνωρίζει τι πολιτική θα εφαρμόσει η κυβέρνηση μας καθώς και οι κυβερνήσεις των κρατών από τις οποίες αντλούμε τουρίστες.

Πάμε πάρα πολύ καλά αλλά υπάρχει αβεβαιότητα για τον ρυθμό των κρατήσεων που έχουν προγραμματιστεί και είναι πάρα πολλές», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος. Αν δεν έχουμε απρόοπτα, θα είναι ικανοποιητική η κίνηση και τον Σεπτέμβριο όπως τόνισε.

Ο κ. Ματσίγκος αναφέρθηκε και σε αγορές που δεν πάνε καλά, όπως προβλέφθηκε, όπως για παράδειγμα αυτή του Ισραήλ. Το ίδιο γίνεται με τις αγορές της Τσεχίας και της Νορβηγίας, όπως είπε ο κ. Ματσίγκος.

«Κάποιες αγορές δεν τις υπολογίζουμε. Η Γερμανία, η Πολωνία και η Αγγλία δείχνουν να πηγαίνουν καλά», τόνισε.

Σε ερώτηση για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στον τουρισμό ένα μίνι lockdown ο κ. Ματσίγκος απάντησε πως όλα εξαρτώνται από τα μέτρα που θα εφαρμοσθούν. Τα μέτρα που εφαρμόσθηκαν πέρυσι δεν επηρέασαν τον τουρισμό, όπως είπε.

Σχετικά με τις απαιτήσεις των τουρ οπερέιτορ ο κ. Ματσίγκος τόνισε πως οι συνεργάτες των ξενοδοχείων εξετάζουν την κατάσταση και κρίνουν.

«Η βάση των συμβολαίων είναι να κρατήσουμε τις τιμές του 2019. Ωστόσο ζητούνται προσφορές από τους ξένους τουριστικούς πράκτορες», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές