Για να παίξεις επαγγελματικά δεν πρέπει να ακούς τις …σειρήνες…

Για να παίξεις επαγγελματικά δεν πρέπει να ακούς τις …σειρήνες…

Για να παίξεις επαγγελματικά δεν πρέπει να ακούς τις …σειρήνες…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 183 ΦΟΡΕΣ

«Αν οι μικροί αγαπάνε πραγματικά το ποδόσφαιρο, να το ακολουθήσουν και να μην αφήσουν τίποτε άλλο πίσω. Είναι η καριέρα τους και είναι το αύριο γι’ αυτούς». Μιλώντας χθες με τον Ίκαρο Τριπολίτη που ανήγγειλε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, είναι μερικές από τους κουβέντες που συγκράτησα. Και νομίζω ότι αποτελούν ένα σημαντικό μήνυμα για τους νεαρούς που θέλουν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Στην κουβέντα που είχαμε μου είπε πως «χτυπάω ακόμα το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν έμεινα κάποτε στον ΠΑΟΚ. Και γύρισα πίσω, επειδή ήταν η …ζωή της Ρόδου τέτοια. Υπήρχε και μια γυναίκα και καταλαβαίνεις…».

Τα λόγια του είναι πραγματικά, δεν αποτελούν δικαιολογία και περιγράφουν πλήρως ποια είναι η μεγάλη αλήθεια για το νησί μας. Για κανέναν νεαρό δεν είναι εύκολο πάνω στα …καλά του να αφήσει τους φίλους του και να ξεσπιτωθεί μπαίνοντας σε καλούπια και σε συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Είναι απολύτως κατανοητό. Δεν μπορούν να το κάνουν όλοι και ασφαλώς αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το …πόσο μπάλα ξέρει ο καθένας.

Όμως είναι και αυτό αναπόσπαστο κομμάτι του «πακέτου» που πρέπει να διαθέτει ένας νεαρός για να μπορέσει να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά στο ποδόσφαιρο. Και το θέμα είναι ότι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, το μυαλό πήξει και γίνει η αυτοκριτική, το τρένο έχει περάσει. Και δεν μπορεί να έρθει ξανά. Είναι η σκληρή πραγματικότητα. Η συμβουλή του Ίκαρου Τριπολίτη προς τα παιδιά που έχουν τα φόντα να σταδιοδρομήσουν είναι πράγματι πολύ σημαντική. Τι λέει; Λέει να μην ακούσουν τις …σειρήνες, τη φωνή μέσα τους που θέλει το …κακό τους και να αφοσιωθούν στον μεγάλο στόχο. Σε αυτό που αγαπάνε πάρα πολύ. Αν όντως είναι απόλυτα βέβαιοι ότι όντως το αγαπάνε και το θέλουν…

O Ίκαρος Τριπολίτης είναι από ταλέντα της περιοχής μας που «χάθηκαν». Ποδοσφαιρικά είχε όλα τα φόντα για να κάνει επαγγελματική καριέρα, όμως οι συγκυρίες και οι επιλογές ήταν τέτοιες που τελικά η πορεία του δεν ήταν η αναμενόμενη. «Χαραμίστηκε» στο τοπικό, θα μπορούσε να πει κάποιος και δεν θα έχει και άδικο.

Οι προδιαγραφές του ήταν σαφώς πιο μεγάλες. Δυστυχώς όμως οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται δεν είναι πολλές και αν δεν είσαι εκεί για να τις αρπάξεις από τα μαλλιά, απλώς οι εξελίξεις σε αφήνουν απ’ έξω…

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.