Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφορικά με επιχειρηματικές αυθαιρεσίες στο νησί μας

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφορικά με επιχειρηματικές αυθαιρεσίες στο νησί μας

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφορικά με επιχειρηματικές αυθαιρεσίες στο νησί μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 171 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση αναφορικά με επιχειρηματικές αυθαιρεσίες στο νησί μας. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Γλυστρά σε επικίνδυνη κατηφόρα η δημοτική αρχή με την ανοχή και τη συγκάλυψη εκ μέρους της , της επιχειρηματικής αυθαιρεσίας στη Γλύστρα στο όνομα της «τουριστικής ανάπτυξης».

Πέρασαν έξη μήνες από τότε που καταγγείλαμε στο δημοτικό συμβούλιο τις προκλητικές ενέργειες του «επενδυτή», απαιτώντας να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή και ν’ ανακληθεί άμεσα η άδεια της αυθαίρετης κατασκευής.

Με θράσος που προκαλεί το Ροδιακό λαό ο δήμος όχι μόνο δεν συνεργάζεται σήμερα με τις αρμόδιες αρχές για το ξήλωμα της κατασκευής, αλλά εξακολουθεί να αγνοεί τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

Μέσα σ’ ένα διαχρονικά σκοτεινό νομοθετικό κουβάρι που η νομιμότητα θολώνει την παρανομία στις εξαιρέσεις, στις προϋποθέσεις και στον «αναπτυξιακό» στόχο, τα επιχειρηματικά συμφέροντα μετατρέπουν το κράτος και τη τοπική διοίκηση σε «μπράβους» τους.

Με νόμους και χωρίς νόμους οι ελεύθερες παραλίες σε παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς έχουν κυριολεκτικά καταργηθεί, στερώντας το δικαίωμα στον ίδιο το λαό να χαίρεται τη θάλασσα και το περιβάλλον του, αν δεν πληρώσει.

Σήμερα, μετά και τις εγκληματικές διαστάσεις που παίρνει η πολιτική διαχείρισης του περιβάλλοντος, των δασών , του φυσικού μας πλούτου όπου μετατρέπουν την κρίση οι «κροίσοι» σε ευκαιρία για επενδύσεις, ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο σ’ αυτόν τον κατήφορο είναι ο ίδιος ο λαός.

Εάν σιωπήσουμε, εάν υποκύψουμε, εάν δεν διεκδικήσουμε θα τα πάρουν όλα παραλίες, βουνά, δάση, αρχαιολογικούς χώρους και κάθε πολύτιμο χώρο για τη ζωή μας, για να βγάζουν κέρδη με θύματα όχι μόνο εμάς, αλλά και τις επόμενες γενιές.

Απαιτούμε να κατεδαφιστεί τώρα η αυθαίρετη κατασκευή.

Να παραμείνει ελεύθερη η παραλία για όλο το Ροδιακό λαό

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο