Η αυριανή συνέλευση της ΕΠΟ αποκτάει ένα …ιδιαίτερο χρώμα…

Η αυριανή συνέλευση της ΕΠΟ  αποκτάει ένα …ιδιαίτερο χρώμα…

Η αυριανή συνέλευση της ΕΠΟ αποκτάει ένα …ιδιαίτερο χρώμα…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 113 ΦΟΡΕΣ

H προγραμματισμένη για αύριο γενική συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποκτάει αναμφίβολα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν να γίνει στις 19 Ιουλίου αλλά πήρε αναβολή.

Το αποτέλεσμα αυτής της γενικής συνέλευσης δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι θα καθορίσει το μέλλον πολλών ερασιτεχνικών σωματείων.

Και αυτό διότι το «μεγάλο αγκάθι» είναι το θέμα της εγγραφής των σωματείων στο νέο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Αυτά τα οποία δεν έχουν ακόμη εγγραφεί για πολλούς και διάφορους λόγους, θα αντιμετωπίσουν πολλούς περιορισμούς οι οποίοι απειλούν την ίδια τους την ύπαρξη. Μπορεί να ακούγεται κάπως υπερβολικό αλλά αν ισχύσουν αυτά που έχουν αποφασιστεί, τότε δεν θα μπορούν καν να υπάρχουν. Ούτε να έχουν οικονομικές απολαβές και ούτε να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα.

Για τον λόγο αυτό, η Ελληνική Ομοσπονδία έχει ήδη ζητήσει να γίνουν δυο σημαντικές τροποποιήσεις στον νέο αθλητικό νόμο. Τροποποιήσεις που χαρακτηρίζονται ζωτικής σημασίας για τα σωματεία. Η πρώτη έχει να κάνει με τις εκλογές (τόσο στις Ενώσεις όσο και στα ίδια τα σωματεία). Η ΕΠΟ ζητάει να γίνονται όλα βάσει του καταστατικού της και όχι με βάση αυτά που προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος.

Η δεύτερη σχετίζεται με τις επιπτώσεις από τη μη εγγραφή στο μητρώο. Η διοργανώτρια αρχή ζητάει να υπάρχει μεν ένας οικονομικός αποκλεισμός από τις επιχορηγήσεις αλλά από εκεί και πέρα να μην υπάρχουν άλλες αγωνιστικές συνέπειες. Να μπορούν δηλαδή και αυτά τα σωματεία να πάρουν μέρος κανονικά στα πρωταθλήματα.

Όπως λένε μάλιστα οι τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπάρχουν Ενώσεις που έχουν αποφασίσει τη μη έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα. Για τον λόγο λοιπόν αυτό, η αυριανή γενική συνέλευση της ΕΠΟ αποκτάει ένα …ξεχωριστό χρώμα και αν μη τι άλλο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον…

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα