Σπείρα που κλέβει καταλύτες αυτοκινήτων εμφανίστηκε ξανά στη Ρόδο

Σπείρα που κλέβει καταλύτες αυτοκινήτων εμφανίστηκε ξανά στη Ρόδο

Σπείρα που κλέβει καταλύτες αυτοκινήτων εμφανίστηκε ξανά στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1814 ΦΟΡΕΣ

Χρησιμοποιούν νέας τεχνολογίας εργαλεία για να τους αρπάζουν

Επιχείρηση απραγής καταλυτών από σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχή της πόλεως Ρόδου, πραγματοποίησαν χθες τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες, γεγονός που κινητοποίησε αμέσως τους κατοίκους οι οποίοι κατήγγειλαν το περιστατικό στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Το περιστατικά καταγράφησαν σε περιοχή ευρύτερα της οδού Μιχαήλ Πετρίδη και Διοσκουριδών, ενώ σε μία περίπτωση, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του οχήματος που επιχειρούσαν να κλέψουν τον καταλύτη και έσπευσαν να εξαφανιστούν αφήνοντας στη μέση την προσπάθειά τους.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι δράστες αυτή τη φορά, χρησιμοποίησαν ειδικό τροχό κοπής (με μηχάνημα μπαταρίας) το οποίο λειτουργεί σε υψηλές στροφές αλλά ωστόσο είναι «αθόρυβο» σε σχέση με το ηλεκτρικό. Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να κόβουν και να αρπάζουν τον καταλύτη μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
Παρόμοια περιστατικά είχαν καταγραφεί πριν από αρκετές εβδομάδες στην περιοχή της Κρεμαστής, της Παστίδας αλλά και σε άλλες γειτονιές στην πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα με έμπειρους μηχανικούς της περιοχής μας που ήδη έχουν αντιμετωπίσει αρκετά από αυτά τα περιστατικά αυτά, οι άγνωστοι δράστες γνωρίζουν τον ακριβή τρόπο με τον ποιο τρόπο πρέπει να γίνει η αφαίρεση του καταλύτη, ώστε να μην καταστραφεί το ανταλλακτικό αυτό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχει αξία.

Έτσι ακολουθούν συγκεκριμένη μέθοδο με την οποία προβαίνουν στην αφαίρεση των καταλυτών από τα οχήματα. Αρχικά επιλέγουν το αυτοκίνητο, στο οποίο και κάνουν τη ...«δουλειά» ώρες που δεν υπάρχει κινητικότητα από γείτονες ή ιδιοκτήτες, συνήθως νυχτερινές, ούτως ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί. Άλλωστε με την πανδημία και την απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, η κατάσταση για αυτούς διευκολύνεται ακόμα περισσότερο.

Αφού λοιπόν μεταβούν στο σημείο που βρίσκεται το αυτοκίνητο που έχουν επιλέξει, οι δράστες «μπαίνουν» κάτω από το όχημα και κόβουν κάθετα τον καταλύτη τον οποίο στη συνέχεια και τον αφαιρούν. Σε ό,τι αφορά τώρα το κλεμμένο ανταλλακτικό, οι δράστες είτε μπορούν να το διαλύσουν και να αφαιρέσουν από μέσα τα λεγόμενα «διαμαντάκια» είτε να το δώσουν για άλλη χρήση ή ακόμη και να το πουλήσουν ως μεταχειρισμένο.

Πάντως οι αστυνομικές αρχές της περιοχής μας είναι ενήμερες για τις περιπτώσεις αυτές και ήδη διενεργεί σχετική προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι από ό,τι φαίνεται από τα περιστατικά, μάλλον, είναι περισσότεροι από ένας!

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου