Αφέθηκαν ελεύθεροι για κατοχή ναρκωτικών και αρπαγή τσάντας

Αφέθηκαν ελεύθεροι για κατοχή ναρκωτικών και αρπαγή τσάντας

Αφέθηκαν ελεύθεροι για κατοχή ναρκωτικών και αρπαγή τσάντας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 458 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, με περιοριστικούς όρους, ο 33χρονος και η 35χρονη που κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν τσάντα με 700 ευρώ από ανυποψίαστη γυναίκα στη Ρόδο και κατά τη σύλληψή τους διαπιστώθηκε ότι κατείχαν 484 ναρκωτικά χάπια!

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, που είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί συνοδευόμενοι από τις συνηγόρους τους κ.κ. Στεφανία Καρακατσάνη και Αγγέλα Καρακατσάνη προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται. Πιο αναλυτικά, ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε απολογούμενος ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ότι τα ναρκωτικά χάπια τα είχε αφαιρέσει από το σπίτι της 35χρονης συγκατηγορούμενής του.

Μάλιστα ο ίδιος είπε ότι είχε καταναλώσει μαζικά 20 από αυτά τα χάπια και πως τις όποιες πράξεις που του καταλογίζονται τις είχε διαπράξει υπό την επήρεια των ουσιών αυτών. Ο 33χρονος πρόσθεσε πως όταν η 35χρονη αντιλήφθηκε ότι έλειπαν τα χάπια της είπε πως γνωρίζει πού βρίσκονται και έτσι πήγαν μαζί να τα πάρουν οπότε και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Αλλά και η 35χρονη δήλωσε κατά την απολογία της πως είναι χρόνια εξαρτημένο άτομο (από την ηλικία των 15 χρόνων της) από τα ναρκωτικά με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην υγεία της.

Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά χάπια η ίδια είπε ότι ήταν αποκλειστικά και μόνο για δική της χρήση, καθώς μόλις διακόψει την όποια χρήση έχει πολλαπλά στερητικά σύνδρομα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, τόσο ο 33χρονος όσο και η 35χρονη αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 24 Αυγούστου 2021 περίπου στις 11 το πρωί ο 33χρονος και η 35χρονη αφαίρεσαν από μία ανυποψίαστη γυναίκα στην πόλη της Ρόδου την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Άμεσα η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να εντοπίσουν το ζευγάρι το οποίο επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και να το συλλάβει. Μάλιστα μόλις ο 33χρονος και η 35χρονη αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν με το όχημά τους.

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός πως στην κατοχή των δύο συλληφθέντων εντοπίστηκαν συνολικά 484 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή. Επίσης οι δύο συλληφθέντες κατείχαν συνολικά 555 ευρώ και ένα μαχαίρι, ενώ όπως διαπιστώθηκε η μοτοσικλέτα με την οποία κινούνταν την είχε αφαιρέσει τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας ο 33χρονος.

Τα ναρκωτικά χάπια, τα χρήματα, η μοτοσικλέτα και το μαχαίρι κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 33χρονου και της 35χρονης κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων