Υπό ιατρική παρακολούθηση ο Νορβηγός που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό ιατρική παρακολούθηση ο Νορβηγός που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό ιατρική παρακολούθηση ο Νορβηγός που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 626 ΦΟΡΕΣ

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουν οι φίλοι του στη Ρόδο

Στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου νοσηλεύεται με εισαγγελική εντολή, ο Νορβηγός που είχε προαναγγείλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα έβαζε τέλος στη ζωή του και ευτυχώς βρέθηκε σώος και αβλαβής, μετά την κινητοποίηση όλων των τοπικών αρχών και φορέων, στην ευρύτερη περιοχή της «Γλυφάδας» στη δυτική πλευρά της Ρόδου.

Ο νεαρός, κατάφερε να κινητοποιήσει πυροσβέστες, αστυνομικούς, λιμενικούς (δύο πλωτά σκάφη έκαναν έρευνα όλη μέρα) και εθελοντές, που τον αναζητούσαν από νωρίς το πρωί προχθές, καθώς φίλοι του διάβασαν σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζήτησαν αμέσως βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν προχθές στη μία το μεσημέρι, όταν το κέντρο επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης ειδοποιήθηκε από αντίστοιχες υπηρεσίες και πολίτες της Νορβηγίας, ότι ένας πολίτης Νορβηγίας, ο οποίος βρίσκεται στη Ρόδο αυτές τις μέρες για διακοπές, είχε προαναγγείλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα έβαζε τέλος στη ζωή του.

Αμέσως, ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου καθώς επίσης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου και ο Λιμενικός Σταθμός της Χάλκης.

Το σημείο που προσδιορίστηκε (από τις πληροφορίες, που έδωσαν οι φίλοι του) εκτιμάται ότι ήταν στην περιοχή ανάμεσα σε Μονόλιθο και Σιάννα. Για τον λόγο αυτό επιστρατεύθηκαν και δύτες που πήραν μέρος στις έρευνες, καθώς επίσης και δύο πλωτά σκάφη με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, από τη Ρόδο και τη Χάλκη αντίστοιχα. Αντίστοιχη παράλληλη έρευνα διενήργησαν και στελέχη της αστυνομίας της περιοχής μας, Πυροσβέστες κι εθελοντές, συγκεντρώνοντας σχετικές πληροφορίες σχετικά με το Νορβηγό τουρίστα στο ελληνικό νησί.

Προσωπικά του αντικείμενα πάντως, εντοπίστηκαν προχθές το μεσημέρι και αργά το απόγευμα, και ο ίδιος στην περιοχή της «Γλυφάδας».

Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο Νορβηγός μεταφέρθηκε στη ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου όπου και νοσηλεύεται.

Πάντως οι οικείοι του αλλοδαπού με δηλώσεις τους στη «Ροδιακή» εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού του Νορβηγού και ειδικότερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, την αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, το Δασαρχείο, τους δύτες καθώς και τον υπεύθυνο του “Silver Alert” στη Ρόδο κ. Μανώλη Τσιμπούκα και την εθελοντική ομάδα ΟΑΚ Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη