Επίτιμος δημότης Καλύμνου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επίτιμος δημότης Καλύμνου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επίτιμος δημότης Καλύμνου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 274 ΦΟΡΕΣ

Την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021 και ώρα 19:00 συνήλθε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου και με τη διαδικασία «διά περιφοράς» αποφάσισε ομόφωνα μετά από εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη να ανακηρύξει την Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Καλυμνίων.

Ο Δήμαρχος για το θέμα ανέφερε τα εξής:
«Με χαρά ανακοινώνουμε την αποδοχή της πρόσκλησής μας από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να παραστεί στην κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο Δήμος Καλυμνίων και το Επαρχείο Καλύμνου για τη Ναυμαχία του Γέροντα την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021.

Η κ. Πρόεδρος θα προσδώσει τη μέγιστη τιμή στους ήρωες αγωνιστές και το ιστορικό γεγονός της μεγαλύτερης νίκης των Ελλήνων στη θάλασσα που έλαβε χώρα στα νερά της Καλύμνου στις 29 Αυγούστου 1824.
Το νησί μας καθίσταται με τον πλέον επίσημο τρόπο το επίκεντρο του εορτασμού της επετείου πανελληνίως, ειδικά φέτος που η χώρα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη στο νησί μας της Αυτής Εξοχότητας της Προέδρου της Δημοκρατίας, υποβάλλεται στο Σώμα Σχέδιο Απόφασης για την ανακήρυξή της σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Καλυμνίων, καθώς και της απόδοσης τιμών στο πρόσωπό της σε ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια των λαμπρών επετειακών εκδηλώσεων και παρακαλώ για τη λήψη σχετικής απόφασης».

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Θάνατος 76χρονου αλλοδαπού, επιβάτη ημερόπλοιου, στην παραλία Αλμύρες στο Βαθύ Καλύμνου

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»