"Ευχαριστίες".... υπαλλήλων του Κτηματολογίου προς τη διεύθυνση πολεοδομικών εφαρμογών

"Ευχαριστίες".... υπαλλήλων του Κτηματολογίου προς τη διεύθυνση πολεοδομικών εφαρμογών

"Ευχαριστίες".... υπαλλήλων του Κτηματολογίου προς τη διεύθυνση πολεοδομικών εφαρμογών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1849 ΦΟΡΕΣ

«Επιστολή για την κατάσταση που επικρατεί στο Κτηματολόγιο της Ρόδου, σε ό,τι αφορά τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλειά τους, απέστειλαν εργαζόμενοι της υπηρεσίας με αποδέκτη τη διεύθυνση πολεοδομικών εφαρμογών του δήμου».

Στην επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Ευχαριστούμε τους συναδέλφους της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ρόδου για το ενδιαφέρον τους όσον αφορά την ασφάλειά μας. Διαπιστώνεται, καθώς δημοσιεύουν, η μη συμμόρφωσή μας με τα μέτρα προστασίας, τα οποία είναι ένα κράνος κι ένα γιλέκο φωσφοριζέ. Τους απευθύνουμε μια απλή ερώτηση:

Από πού συμπεραίνουν ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν τηρούνται, αφού ο αρμόδιος υπάλληλός τους έρχεται μία με δυο φορές την εβδομάδα στο Κτηματολόγιο κι η επίσκεψή του διαρκεί πέντε έως δέκα λεπτά;

Το μοναδικό μέτρο προστασίας που έχει προταθεί είναι ένα γιλέκο κι ένα κράνος, το οποίο κατά διαστήματα αφαιρούμε από το κεφάλι μας για να μην κινδυνέψουμε από εγκεφαλικό σε περίοδο καύσωνα και σε συνθήκες αποπνικτικής ατμόσφαιρας, ελλείψει, μάλιστα, προσωπικού καθαριότητας και κλιματιστικών.

Επίσης, ένα κράνος δεν είναι δυνατόν να σε προστατεύσει από ηλεκτροπληξία, αφού λειτουργούμε χωρίς ρελέ διαφυγής και με πολλά εκτεθειμένα καλώδια σε διάφορα σημεία. Ούτε σε περίπτωση ξεσπάσματος πυρκαγιάς είναι δυνατόν ένα κράνος να σε προστατέψει από τη φωτιά, αφού στην υπηρεσία δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας.

Τα φωσφοριζέ γιλέκα βέβαια μπορούν να βοηθήσουν τους διασώστες σε περίπτωση, ο μη γένοιτο, σεισμού, αυτή άλλωστε είναι η χρησιμότητά τους.

Οι σεισμοί είναι ένα φυσικό φαινόμενο που δεν προειδοποιεί και δεν θα πρέπει να υποτιμάται ως κίνδυνος.

Χάρη όμως στα γιλέκα, θα μπορέσουν να μας βρούνε κάτω από τους σοβάδες και τα διάσπαρτα σε όλο τον χώρο μεγάλα αντικείμενα. Ντουλάπια, βιβλιοθήκες, καναπέδες, τζάμια, χιλιάδες φάκελοι, κούτες μας περιτριγυρίζουν στην αναμονή της μετακόμισης, μιας μετακόμισης που από τον Δεκέμβριο του 2020 εξαγγέλλεται, αλλά ακόμα δεν βρήκε τον δρόμο της.

Δεν χρειάζεται να πούμε για το λαβυρινθώδες αρχείο στο βάθος του κτηρίου, γεμάτο εμπόδια και παγίδες κινδύνου εάν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί κανείς να εξέλθει τάχιστα από εκεί. Κράνος και γιλέκο δεν σώζουν την κατάσταση.

Εισερχόμαστε δε στην Υπηρεσία μας, όχι επειδή έχουμε πεισθεί για την ασφάλειά μας, αλλά επειδή υποχρεωνόμαστε. Αυτό βέβαια δεν θα ήταν φρόνιμο να διαρκέσει για πολύ ακόμα, εφόσον εάν αρχίσουν τα πρωτοβρόχια, ο κίνδυνος θ’ αυξηθεί κατακόρυφα, δεδομένου ότι καμμία εργασία συντήρησης δεν επιτελέστηκε τουλάχιστον όσον αφορά στην υγρομόνωση του δώματος και στις υδρορροές, εργασίες αποκατάστασης μάλιστα κατεπείγουσες, όπως είχαν χαρακτηρισθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τον Φεβρουάριο του 2021.

Επειδή αρκετή «λάσπη» έχουμε δεχθεί όλο αυτό το διάστημα της «αναστολής εργασιών του Κτηματολογίου», (αναστολής για τους πολίτες, δικηγόρους συμβολαιογράφους, προσωπικό καθαριότητας αλλά όχι για εμάς, εμείς εξακολουθούμε να παρευρισκόμαστε στο Κτηματολόγιο), απευθύνουμε αυτό το άρθρο στην κοινή γνώμη, ώστε να μην υπάρχει αποπροσανατολισμός όσον αφορά τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες και γιατί είμαστε χρόνια εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, απλοί υπάλληλοι, με καθαρό το ποινικό μας μητρώο και δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί αποφασισμένοι να «κλείσουμε» την Υπηρεσία από την οποία βγάζουμε το ψωμί μας.

Εκ των υπαλλήλων
του Κτηματολογίου Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς