Γρηγόρης Ρουμάνης: Έχουμε υπηρεσιακό σχέδιο για να μην δημιουργηθούν κενά την 1η Σεπτεμβρίου

Γρηγόρης Ρουμάνης: Έχουμε υπηρεσιακό σχέδιο για να μην δημιουργηθούν κενά την 1η Σεπτεμβρίου

Γρηγόρης Ρουμάνης: Έχουμε υπηρεσιακό σχέδιο για να μην δημιουργηθούν κενά την 1η Σεπτεμβρίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 616 ΦΟΡΕΣ

Τέσσερις νέες αιτήσεις συνολικά 115 νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων οι οποίοι στρέφονταν κατά του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό απέρριψε με προσωρινή διαταγή του το Γ’ Θερινό Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο υπό την προεδρία της αντιπροέδρου του ΣτΕ κυρίας Κώνσταντινίδου είπε «όχι» με την προσωρινή απόφαση του στο αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών και των υπαλλήλων από διάφορα νοσοκομεία της χώρας οι οποίοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να «παγώσει’ το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί στην Ολομέλεια ΣτΕ ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ (έκδοση δηλαδή προσωρινής διαταγής και αναστολή απόφασης για υποχρεωτικότητα.

Ωστόσο δύο ημέρες απέμειναν για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ώστε να κάνουν το εμβόλιο και να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας, όπως ορίζεται πλέον και από τον νόμο.

Μάλιστα δεν πρόκειται να δοθεί παράταση ούτε μίας μέρας στους περίπου 9.000 εργαζομένους στον τομέα της Υγείας,
Πρόθεση και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αλλά και της κυβέρνησης είναι αφενός να μην υπάρξει κάποια «τρύπα» στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, αφετέρου να μην σταματήσει η εξυπηρέτηση όλων των περιστατικών.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου πάντως έχει εκπονηθεί υπηρεσιακό σχέδιο για να λειτουργήσει χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε στον Sky ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι είναι 50 από 70 που ήταν πριν λίγες ημέρες.

«Έχουμε ακόμη μια ημέρα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας. Προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά. Έχουμε υπηρεσιακό σχέδιο και θα το εφαρμόσουμε. Ανεμβολίαστοι είναι 50 εργαζόμενοι γεγονός που δείχνει πως σταδιακά ο κόσμος εμβολιάζεται. Ναι μεν θα υπάρχουν κενά αλλά με τις κατάλληλες κινήσεις θα τα καλύψουμε», τόνισε ο κ.Ρουμάνης.

«Είναι μια δύσκολη εβδομάδα αυτή που διανύουμε καθώς θα πρέπει να εφαρμοσθεί η απόφαση της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Ρουμάνης.

Σε ερώτηση αν μπορούν να πεισθούν να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι ο κ. Ρουμάνης:
«Όσο πιο πολλοί είναι εμβολιασμένοι τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει το νοσοκομείο».
Κάποιοι εργαζόμενοι πάντως έχουν προσκομίσει βεβαιώσεις νόσησης κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να εργάζονται και να μην τεθούν σε αναστολή για έξι μήνες ακόμη και αν δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.
Για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση δεν θα ισχύσει όπως είπε ο κ. Ρουμάνης το μέτρο της αναστολής.

Κλείνει το mega εμβολιαστικό κέντρο
Σε ερώτηση για το αν θα κλείσει το mega εμβολιαστικό κέντρο ο κ. Ρουμάνης τόνισε πως στις 6 Σεπτεμβρίου θα κλείσει.
«Θα κλείσει στις 6 Σεπτεμβρίου το mega εμβολιαστικό κέντρο. Θα ανοίξουν όμως έξι γραμμές για το εμβόλιο της phizer στο Κέντρο Υγείας Ρόδου. Στο νοσοκομείο θα γίνεται το μονοδοσικό», είπε ο κ. Ρουμάνης.

Σταματούν οι εμβολιασμοί στα Κέντρα Υγείας
Επίσης όπως είπε ο κ. Ρουμάνης θα σταματήσουν οι εμβολιασμοί στα κέντρα Υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνα.
Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά covid 40 συμπολίτες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών