Στη Ρόδο ως επίσημος φιλοξενούμενος της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος της Βουλής της Δυτικής Γερμανίας

Στη Ρόδο ως επίσημος φιλοξενούμενος της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος της Βουλής της Δυτικής Γερμανίας

Στη Ρόδο ως επίσημος φιλοξενούμενος της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος της Βουλής της Δυτικής Γερμανίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 163 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 2 Σεπτεμβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3119

ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΦΘΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΟΝ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΔΥΤ. ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Θα τον υποδεχθή ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Μιχ. Πετρίδης

Σήμερον αφικνείται εις Ρόδον αεροπορικώς ο Αντιπρόεδρος της Βουλής του Δυτικού Βερολίνου κ. Μούλεμπεργη.
Ο υψηλός Επισκέπτης είναι επίσημος φιλοξενούμενος της Κυβερνήσεως, θα παραμείνη δέ εις Ρόδον επί τινας ημέρας, επισκεπτόμενος τα αξιοθέατα και τας αρχαιότητας της Ρόδου.

Τον κ. Μούλεμπεργη, θα υποδεχθή σήμερον την πρωΐαν εις το αεροδρόμιον ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης. Επ’ ευκαιρία της Επισκέψεως του Γερμανού Αντιπροέδρου, ο Δήμος θα οργανώση διαφόρους εκδηλώσεως.

ΕΓΕΝΕΤΟ ΧΘΕΣ Η ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΔΙΑ ΤΑ ΓΕΩΡΓ. ΘΕΜΑΤΑ

Χθές την 6ην απογευματινήν εγένετο εις τα Γραφεία της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών σύσκεψις υπό την προεδρείαν του κ. Νομάρχου προς εξέτασιν διαφόρων γεωργικών ζητημάτων. Κατά την ημερησίαν διάταξιν εξητάσθησαν γεωργικά θέματα η λήψις μέτρων διά την περαιτέρω ανάπτυξιν της κτηνοτροφίας το αμπελουργικόν, δασικά προβλήματα, η περαιτέρω πρόοδος της χειροτεχνίας και της βιοτεχνίας και η προώθησις της αναδιαρθρώσεως των καλλιεργειών. Της συσκέψεως μετέχουν εκτός των εκπροσώπων των αγροτών και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μεταξύ άλλων ο κ. Νομάρχης προσεφέρθη να προεδρεύη άπαξ του μηνός παρομοίων συσκέψεων, διά την προώθησιν όλων των εκάστοτε ζητημάτων. Η σύσκεψις παρετάθη και πέραν της 10.30 νυκτερινής, σημειωτέον δέ ότι κυρίως εξητάσθη το θέμα της παραγωγής εξαγωγίμων προϊόντων, επί του οποίου ωμίλησε και ο παριστάμενος εκπρόσωπος της Νέας Αγρέξ κ. Καραμάνος.

ΓΑΜΟΙ

Εις τον Ι. ναόν του Ευαγγελισμού ετελέσθησαν προχθές οι γάμοι του ευδοκίμως εν Καμερούν εργαζομένου κ. Ηλία Ν. Κονδυλιού εκ Καστελλορίζου μετά της χαριτωμένης συμπολίτιδος Δεσποίνης Κ. Παρασκευά. Εις το ευάρμοστον ζεύγος ευχόμεθα Ρόδινον και ανέφελον τον συζυγικόν βίον.
Οικογένεια
Εμμ. Καλαμπίχη και
Εμμ. Παπαβασιλείου


ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΡΟΔΟΥ
Υπό του Δημοτ. Συμβουλίου, προεδρεύοντος του κ. Νομάρχου

Ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου θα προεδρεύση την Δευτέραν συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου με μοναδικόν θέμα την άμεσον και αποφασιστικήν αντιμετώπισιν του στεγαστικού προβλήματος της Ρόδου. Η εν λόγω σύσκεψις, εις την οποίαν εκτός του Νομάρχου και του Δημάρχου κ. Πετρίδη, θα μετάσχουν και άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι, θα αρχίση την 9.30 εσπερινήν και κατ’ αυτήν θα εξετασθούν όλαι αι κατά καιρούς διατυπωθείσαι σκέψεις διά την ανέγερσιν μεγάλου αριθμού λαϊκών οικιών, δαπάναις του Δήμου και του Οργανισμού Δημοσίας Περιουσίας Δωδεκανήσου. Ομιλών σχετικώς ο Νομάρχης κ. Ιωάννου εξήρε την σημασίαν της συσκέψεως και ετόνισεν ότι βασίμως ελπίζει διά την λήψιν μιας αποφάσεως η οποία θα τερματίση αποφασιστικώς ένα από τα σημαντικώτερα προβλήματα της Ρόδου.

Ο Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΟΥΚ ΑΦΙΚΕΤΟ ΩΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΝ Η ΑΦΙΞΙΣ ΤΟΥ

Αφίκετο εις Ρόδον ο κ. Χόλτ Γενικός Διευθυντής του Μεγάλου Τουριστικού Οργανισμού της Μεγάλης Βρεττανίας «Ταξιδιωτικά Γραφεία Κουκ». Ο κ. Χόλτ συνοδευόμενος υπό της προϊσταμένης του τοπικού Γραφείου του ΕΟΤ κας Σισμάνη επεσκέφθη ήδη διάφορα αξιοθέατα και εξεφράσθη με θαυμασμόν διά την Ρόδον.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...