E. Μανδρακός: Το δίδυμο σε Δήμο Ρόδου και Περιφέρεια δεν έχει πολιτικό μέλλον

E. Μανδρακός: Το δίδυμο σε Δήμο Ρόδου και Περιφέρεια δεν έχει πολιτικό μέλλον

E. Μανδρακός: Το δίδυμο σε Δήμο Ρόδου και Περιφέρεια δεν έχει πολιτικό μέλλον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 845 ΦΟΡΕΣ

Τα πρόσωπα θα κριθούν από τις ικανότητες και το έργο που θα δείξουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά παίζει χωρίς αντίπαλο, δήλωσε χθες στον “Sky Rodos” αναφερόμενος στον ανασχηματισμό ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και στέλεχος της ΝΔ κ. Ευάγγελος Μανδρακός.

«Τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Μένει να δούμε αν οι αλλαγές που έγιναν είναι επιτυχείς ή όχι. Το περιστατικό με τον κ. Αποστολάκη είναι θλιβερό. Δεν είναι μόνο οι πασοκζίδες και οι ποταμίσιοι αλλά και εκείνοι που προέρχονται από το ΛΑΟΣ. Το είδαμε στο υπουργείο Υγείας. Γίνεται αμφίπλευρη χρησιμοποίηση στελεχών», τόνισε.

Αναφορά έκανε και στα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Το υπουργείο Υγείας έχει πολλά προβλήματα. Ξεκινούν διενέξεις και το αναφέρω με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας για τους εμβολιασμούς», τόνισε.

Ο κ. Μανδρακός τόνισε πως ο πρωθυπουργός εκτός και εντός ΝΔ δεν έχει ουδένα αντίπαλο.
«Και εσωτερικά δεν έχει αντίπαλο. Ουσιαστικά δεν απειλείται. Ποιος θα τολμήσει να αμφισβητήσει τον αρχηγό και την πολιτική. Είμαστε σε αναμονή για να δούμε τις αλλαγές και τα πάντα θα κριθούν», τόνισε.

Θλιβερή η εικόνα της Ρόδου

Σε ερώτηση σχετικά με το σκηνικό που διαμορφώνεται σε τοπικό επίπεδο ο κ. Μανδρακός είπε:

«Η εικόνα είναι διαφορετική σε τοπικό επίπεδο. Έχουμε ένα δίδυμο της συμφοράς. Βλέπουμε την τεράστια αποτυχία της δημοτικής αρχής, σε πολλούς τομείς. Δεν θα κόψει ούτε μια κορδέλα. Είμαστε σε φάση μιζέριας και μόνιμης αφασίας τα τελευταία δύο χρόνια. Δύο χρόνια μετά, η εικόνα της Ρόδου με θλίβει.

Η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι πρωτοφανής και τραγική και δεν την έχει ξαναζήσει ο τόπος σε ένταση και διάρκεια. Είμαστε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν που εξελίσσεται καλά. Ωστόσο το πώς φθάσαμε ως εδώ με τα απορρίμματα οφείλεται στη δημοτική αρχή.

Γνώριζαν για τη λήξη της σύμβασης για τα σκουπίδια και δεν έκαναν τίποτε για τη διάδοχη κατάσταση. Δεν δρομολόγησαν τις εξελίξεις.Τα πράγματα είναι τραγικά και οι ευθύνες είναι προσωποποιημένες», τόνισε ο κ. Μανδρακός και πρόσθεσε πως το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων που εφάρμοσε η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν επιτυχημένο και αναγνωρισμένο.

«Πετύχαμε κάτι που ήταν αναγνωρισμένο σε όλη την Ελλάδα. Αυτό ανετράπη μέσα σε ένα καλοκαίρι με ευθύνη της δημοτικής αρχής και του κ. Καμπουράκη που έφθασε το νησί στο σημείο αυτό. Ευθύνες έχει και η περιφερειακή αρχή για την επιλογή του κ. Καμπουράκη. Έχει και η περιφερειακή αρχή ευθύνη για την κατάσταση με τα σκουπίδια», τόνισε.

Αναζήτηση νέου Δημάρχου και Περιφερειάρχη

Όσο για το τι γίνεται από εδώ και πέρα ο κ. Μανδρακός είπε:
«Είμαστε σε αναζήτηση νέου δημάρχου. Τα μηνύματα που λαμβάνω και ανήκουν και σε μέλη της παράταξης του κ. Αντώνη Καμπουράκη δείχνουν πως δεν έχει πολιτικό μέλλον. Η Ρόδος θα πρέπει σε δύο χρόνια να έχει νέο δήμαρχο.

Το θέμα είναι οι υγιείς δυνάμεις να ενωθούν και να συγκροτηθεί μια ευρεία παράταξη που θα διεκδικήσει και θα κερδίσει τον Δήμο της Ρόδου. Το ίδιο θα πρέπει γίνει και στην Περιφέρεια. Τα προβλήματα που βιώνουμε οφείλονται και στους δύο. Στην αυτοδιοίκηση ψηφίζουμε πρόσωπα και δεν ακολουθούμε κομματικές γραμμές».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο