Ψηφιακή πλατφόρμα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ρόδο

Ψηφιακή πλατφόρμα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ρόδο

Ψηφιακή πλατφόρμα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 947 ΦΟΡΕΣ

Δεν αργεί ο καιρός που ντόπιοι και επισκέπτες θα έχουν εικόνα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται σε όλο το νησί, μέσα από μία εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο!

Συγκεκριμένα, αυτό θα γίνει με την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής πολιτιστικών εκδηλώσεων και έξυπνη εφαρμογή οδηγού πολιτισμού για τη Ρόδο», το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο και ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του ανέρχεται περίπου στα εκατό χιλιάδες ευρώ (συν ΦΠΑ).

Η οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την τεχνική και την οικονομική προσφορά, όπως και τον ορισμό προσωρινού αναδόχου του έργου που είναι ο οικονομικός φορέας με την επωνυμία «DOTSOFT ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Στην ουσία, πρόκειται για μία εφαρμογή που θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον την «κατεβάσει», ντόπιο ή επισκέπτη του νησιού, να έχει εικόνα για όλες τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τη δεδομένη περίοδο στο νησί, δηλαδή από πανηγύρια μέχρι φεστιβάλ. Στον Δήμο θα δοθεί το πλαίσιο και στη συνέχεια θα γίνει απογραφή όλων των εκδηλώσεων. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, δεν αποκλείεται η εφαρμογή να είναι έτοιμη το καλοκαίρι του 2022.

Επιπλέον, ο Δήμος προετοιμάζει και μία άλλη εφαρμογή που θα χρησιμεύει ως ένας ηλεκτρονικός «ξεναγός» στο νησί. Δηλαδή, με το που φθάνει κάποιος στο λιμάνι της Ρόδου ή στο αεροδρόμιο, θα του εμφανίζεται αυτή η εφαρμογή για να την «κατεβάσει». Με τη χρήση της θα μπορεί να τον καθοδηγεί σε όλα τα κομβικά και τα δημοφιλή σημεία του νησιού, όπως το Διοικητικό κέντρο, το Νοσοκομείο, το αεροδρόμιο, η Λίνδος κτλ.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς