«Ιφιγένεια η εν Tαύροις» σε δύο παραστάσεις στην Τάφρο

«Ιφιγένεια η εν Tαύροις»  σε δύο παραστάσεις στην Τάφρο

«Ιφιγένεια η εν Tαύροις» σε δύο παραστάσεις στην Τάφρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2191 ΦΟΡΕΣ

Την Παρασκευή και το Σάββατο με συμβολικό εισιτήριο 10 ευρώ

Μία από τις πιο αξιόλογες παραστάσεις του φετινού φεστιβάλ της Επιδαύρου, την «Ιφιγένεια την εν Ταύροις» του Ευριπίδη, παρουσιάζει ο ΔΟΠΑΡ, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 το βράδυ, στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» ενώ τα έσοδα και αυτής της παράστασης, που έχει συμβολικό εισιτήριο στα 10 ευρώ, θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Για τη σημαντική αυτή παράσταση που θα παρουσιαστεί στη Ρόδο, μίλησαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, η καλλιτεχνική διευθύντρια κα Ελένη Σμυρνιού καθώς και ο Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Συλλόγου «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΑΜΕΑ μπάσκετ με αμαξίδιο» κ. Μιχάλης Χατζηδημητρίου.

Θέλοντας να προσδώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και σ’ αυτό το πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στο νησί μας, ο ΔΟΠΑΡ δίνει την ευκαιρία στον καθένα από μας, που θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση, να συμμετάσχει σ’ αυτόν τον κοινωνικό σκοπό με το συμβολικό ποσό εισιτηρίου των 10€.

Τα έσοδα των παραστάσεων ο Σύλλογος θα τα διαθέσει για τον μόλις 6 μηνών Μιχαήλ-Άγγελο, που πάσχει από πολύ σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και πρέπει να υποβληθεί το συντομότερο σε δαπανηρή χειρουργική επέμβαση, και στον 20χρονο Δημήτρη Γιαννακά για την τοποθέτηση τεχνητού μέλους μετά από ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Καταρχάς, ο κ. Κολιάδης ανέφερε ότι η προηγούμενη παράσταση που παρουσιάστηκε στη Ρόδο, αυτή του «Ορέστη», ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία, και ενθουσίασε ντόπιους και ξένους ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια του Συλλόγου «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΑΜΕΑ μπάσκετ με αμαξίδιο» που κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, να αποκτήσουν αποδυτήρια στον χώρο τους.

Στη συνέχεια, η κα Σμυρνιού, αναφέρθηκε στο έργο λέγοντας ότι, στην «Ιφιγένεια την εν Ταύροις» ουσιαστικά ακολουθούμε την ιστορία του Ορέστη ακριβώς μετά από το τι συνέβη στην προηγούμενη παράσταση, τον «Ορέστη» του Ευριπίδη και είπε:

«Είχαμε μία πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο-και τον ευχαριστούμε θερμά-μ’ αυτό το συμβολικό ποσό που βοήθησε τα παιδιά μπάσκετ με αμαξίδιο, χαιρόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτό που έκαναν. Επίσης, είναι μεγάλη η χαρά μας που θα συνεχίσουμε αυτό το έργο, δηλαδή να βοηθήσουμε δύο παιδιά από τη Ρόδο, τον μικρό Μιχαήλ-Άγγελο και τον Δημήτρη για να μπορέσουν να ξαναπάρουν πίσω τη ζωή τους και τη χαρά τους».

Όσον αφορά την παράσταση, όπως είπε, αυτή τη στιγμή θεωρείται μία από τις καλύτερες παραστάσεις που έχουν γίνει στο φετινό Φεστιβάλ της Επιδαύρου, οι συντελεστές είναι όλοι αξιόλογοι, ταλαντούχοι και πολύ υποσχόμενοι, αρχής γενομένης από τον σκηνοθέτη, τον Γιώργο Νανούρη, για τον οποίο είναι και το πρώτο του εγχείρημα να σκηνοθετήσει αρχαίο δράμα και ιδιαίτερα αρχαία τραγωδία στην Επίδαυρο ενώ αποτελείται από ένα πάρα πολύ ταλαντούχο επιτελείο από πρωταγωνιστές.

Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι ετών και απευθύνεται θερμή παράκληση να μη γίνεται χρήση κατά τη διάρκεια της παράστασης, φαγητών, ποτών και σνακ αλλά μόνο νερού. Και στην προηγούμενη παράσταση, είπε η κα Σμυρνιού, αποδείξαμε πόσο καλό κοινό είμαστε.

Ο κ. Κολιάδης είπε ότι από τώρα έχει ξεκινήσει η ζήτηση και οι συμπολίτες μας που θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση μπορούν να προμηθευτών εισιτήρια στα γραφεία του ΔΟΠΑΡ 9:00 π.μ.-2:00 μ.μ. και τα απογεύματα 7:00 μ.μ.-10:00 μ.μ., στον πεζόδρομο του Ακταίον καθώς και έξω από το θέατρο της τάφρου όπου θα υπάρχουν μέλη του Συλλόγου εθελοντικά.

Και δήλωσε ο κ. Κολιάδης: «Η σκέψη μας είναι ότι ο πολιτισμός πρέπει να έρχεται κοντά και στον αθλητισμό αλλά και στην κοινωνία. Δεν νοείται κοινωνία όταν μιλάμε για πολιτισμό και να γυρνάμε την πλάτη στα κοινωνικά προβλήματα που έχουμε», είπε και αναφέρθηκε στη βοήθεια που θα παράσχουμε σ’ αυτά τα δύο παιδιά αλλά και στη σημαντική προσφορά του Συλλόγου.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδημητρίου μίλησε εκ μέρους των παικτών, των προπονητών και της Διοίκησης του Συλλόγου και αφού ευχαρίστησε τον ΔΟΠΑΡ και τον κ. Κολιάδη για την πρόταση να συμμετάσχουν σ’αυτή την προσπάθεια, θύμισε αυτό που έχουν πει πολλές φορές, ότι δηλαδή η ομάδα δεν μένει απλά στο αθλητικό κομμάτι αλλά θέλουν να παίξουν ρόλο και στο κοινωνικό τομέα και δεν θα μπορούσαν να απέχουν από τη στιγμή που τους έγινε η πρόταση. Και είπε: «Πιστεύω ότι ο ροδιακός λαός έχει αποδείξει ότι σε τέτοιες στιγμές είναι κοντά και θέλουμε αυτή η προσπάθεια να έχει αίσιο αποτέλεσμα για να βοηθήσουμε αυτά τα δύο παιδιά. Θα είμαστε κοντά σε οτιδήποτε έχει να κάνει σε κοινωνικό έργο».

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Λένα Παπαληγούρα | Ιφιγένεια
Μιχάλης Σαράντης | Ορέστης
Νίκος Ψαρράς | Θόας
Πυγμαλίων Δαδακαρίδης | Αγγελιοφόρος
Προμηθέας Αλειφερόπουλος | Πυλάδης
Κίττυ Παϊταζόγλου | Κορυφαία Χορού
και η Χάρις Αλεξίου στον ρόλο της Αθηνάς
Χορός
Νικόλ Κουνενιδάκη, Μαρία Κωνσταντά, Άννα Κωνσταντίνου,
Δανάη Πολίτη, Βιβή Συκιώτη, Αρετή Τίλη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Γιώργος Ιωάννου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γραφεία Δ.Ο.Π.Α.Ρ. ( Διαγοριδών 3) 9.00 - 14.00
Πεζόδρομος Ακταίον 19.00 - 22.00
Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» 19.00 - 22.00
Τηλέφωνο πληροφοριών: 22410 27427 (ΕΣΩΤ.5)
Η παράσταση έχει διάρκεια 1 ώρα και 45 λεπτά.

Η Ε. Σμυρνιού και ο Αλ. Κολιάδης στο κέντρο και ο Μ. Χατζηδημητρίου κατά τη διάρκεια  της χθεσινής συνέντευξης Τύπου
Η Ε. Σμυρνιού και ο Αλ. Κολιάδης στο κέντρο και ο Μ. Χατζηδημητρίου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου