Ρενιέ, Γκρέης, Κάλλας και Ωνάσης επισκέφθηκαν τη Ρόδο με τη θαλαμηγό «Χριστίνα»

Ρενιέ, Γκρέης, Κάλλας και Ωνάσης επισκέφθηκαν τη Ρόδο με τη θαλαμηγό «Χριστίνα»

Ρενιέ, Γκρέης, Κάλλας και Ωνάσης επισκέφθηκαν τη Ρόδο με τη θαλαμηγό «Χριστίνα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 181 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 9 Σεπτεμβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3125

ΑΦΙΧΘΕΝΤΕΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΜΗΓΟΥ «ΧΡΙΣΤΙΝΑ»

ΡΕΝΙΕ, ΓΚΡΕΗΣ, ΚΑΛΛΑΣ ΚΑΙ ΩΝΑΣΗΣ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΝΗΣΟΝ ΡΟΔΟΝ
ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΝ

Την πρωΐαν χθές αφίκετο εις Ρόδον το πριγκηπικόν ζεύγος του Μονακό, επιβαίνον της θαλαμηγού «Χριστίνα», ομού μετά της διασήμου αοιδού Μαρίας Κάλλας και άλλων καθώς και του φιλοξενούντος αυτούς Έλληνος εφοπλιστού κ. Ωνάση. Άμα τω κατάπλω του σκάφους άπαντες εξήλθον και προέπεμψαν εις το αεροδρόμιον τον αναχωρήσαντα πρίγκηπα Πέτρον πατέρα του Ραινιέ. Αργότερον ο κ. Ωνάσης επεσκέφθη τον κ. Δήμαρχον ενώ οι λοιποί επεσκέφθησαν την πόλιν.

Την μεσημβρίαν ο πρίγκηψ Ρενιέ, η πριγκήπισσα Γκρέης, η Κάλλας, ο κ. Ωνάσης και οι λοιποί επραγματοποίησαν εκδρομήν εις την Λίνδον και ανά τα λοιπά αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου.
Η θαλαμηγός αποπλέει δι’ ανατολικήν Μεσόγειον σήμερον.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΕΟΡΤΑΙ ΧΕΙΜΕΡ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙ ΕΦΕΤΟΣ ΕΝ ΡΟΔΩ
Θα είναι κατά πολύ ανώτεραι των περυσινών

Εκδηλώσεις Χειμερινού Τουρισμού θα πραγματοποιηθούν και κατά τον προσεχή χειμώνα εις την Ρόδον. Τούτο εγνώσθη εξ εγκύρου πηγής, ως αναφέρεται δέ και η εφετεινή προσπάθεια θα γίνη από κοινού υπό του ΕΟΤ και της εφημερίδος «Το Βήμα», εν συνεργασία μετά διαφόρων τοπικών φορέων.
Ως αναφέρεται σχετικώς, δεν έχει εισέτι καθορισθή ο χρόνος, κατά τον οποίον θα πραγματοποιηθούν αι εκδηλώσεις, αι οποίαι τοποθετούνται τώρα αορίστως εις την χειμερινήν περίοδον. Πάντως, αι πληροφορίαι βεβαιούν ότι το εφετεινόν πρόγραμμα θα είναι κατά πολύ ανώτερον του περυσινού και ότι αι εκδηλώσεις θα διαφημισθούν επαρκώς, τόσον εις το εσωτερικόν, όσο και εις το εξωτερικόν.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΣ
Εγένετο εις αίθουσαν της Ροδιακής Λέσχης τα εγκαίνια της Εκθέσεως των Γάλλων ζωγράφων Γκαμπριέλ Κουλιμπέφ κι Εύας Λακρουά, η οποία οργανώθη εις τα πλαίσια των πνευματικών εκδηλώσεων της Ροδιακής Λέσχης.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΡΥΣΙΑΝΗ
Κατά τηλεγράφημα εκ Καρπάθου η Α.Σ. ο Μητροπολίτης κ. Απόστολος μετέβη εις την κοινότητα Μεσοχωρίου, όπου εχοροστάτησε κατά την παγκαρπαθιακήν πανήγυριν της Παναγίας της Βρυσιανής. Εις την πανήγυριν είχον προσέλθει προσκυνηταί εξ όλων των κοινοτήτων της Καρπάθου.

22.300 ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ ΕΦΥΤΕΥΘΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ 1960-61 ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ
Η προστασία των ελαιών

Αρμοδίως ανεκοινώθη ότι μεταξύ των 30 Γεωργικών Ταμείων της χώρας εις τα οποία θα κατανεμηθή ποσόν εξ 6.280.000 δρχ. προς προστασίαν της ελαίας περιλαμβάνεται και το της Δωδεκανήσου. Δέον τέλος να σημειωθή ότι κατά την καλλιεργητικήν περίοδον 1960-61 εις τα πλαίσια αναπτύξεως της δενδροκαλλιεργείας εφυτεύθησαν εις την περιφέρειαν της Δωδεκανήσου 22.300 ελαιόδεντρα.
Ειδικώτερον κατά επαρχίας εφυτεύθησαν εις Ρόδον 12.500 ελαιόδενδρα, εις Κω 5.500, εις Κάλυμνον 800 και εις Κάρπαθον 3.500 ελαιόδενδρα.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...