Σε Διεθνή Έκθεση Νοτίου Ελλάδος τείνει να αναδειχθεί το Μόνιμο Εκθετήριο Ρόδου

Σε Διεθνή Έκθεση Νοτίου Ελλάδος τείνει να αναδειχθεί το Μόνιμο Εκθετήριο Ρόδου

Σε Διεθνή Έκθεση Νοτίου Ελλάδος τείνει να αναδειχθεί το Μόνιμο Εκθετήριο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 201 ΦΟΡΕΣ

Φλας στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3126

ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

ΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΙΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗ ΤΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟΝ

ΤΕΡΑΣΤΙΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Εις Διεθνή Έκθεσιν Νοτίου Ελλάδος τείνει να αναδειχθή το Μόνιμον Εκθετήριον Ρόδου, το οποίον εγκαινιάζεται σήμερον το απόγευμα.
Η άποψις αυτή έχει διατυπωθεί κατ’ επανάληψιν από τοπικούς παράγοντας και φορείς, οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι δυνατή η εξέλιξις της Ρόδου εις πόλιν μίας Διεθνούς Εκθέσεως, η οποία θα οργανούται και θα παρουσιάζεται κατ’ έτος, εν συνδυασμώ προς το προγραμματισμένον Διεθνές Κινηματογραφικόν Φεστιβάλ.

Ήδη, ενισχυτική της απόψεως αυτής, είναι η εικών που παρουσιάζει το Μόνιμον Εκθετήριον, το οποίον εστεγάσθη εις μεγάλην αίθουσαν, διαστάσεων, 40χ20 μέτρων, του Δημαρχιακού μεγάρου και διεκοσμήθη με την φροντίδα ειδικού υπαλλήλου εξ Αθηνών και των παραγόντων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, συμφώνως προς τας συγχρόνους απαιτήσεις και βάσει των καλυτέρων υποδειγμάτων του είδους.
Εντός του Εκθετηρίου παρουσιάζονται βιομηχανικά, γεωργικά, κτηνοτροφικά και άλλα προϊόντα της Δωδεκανήσου, μεταξύ των οποίων ιδιαιτέραν θέσιν κατέχουν τα χειροτεχνήματα, τα είδη αγγειοπλαστικής και κεραμουργίας, τα κρασιά της ΚΑΪΡ, οι σπόγγοι της Καλύμνου, αι κονσέρβαι της Κω, διάφοροι εκδόσεις κ.λπ.

Τα εγκαίνια του Μονίμου Εκθετηρίου, θα γίνουν το απόγευμα παρουσία του Υπουργού Εμπορίου κ. Δερτιλή, ο οποίος θα εκπροσωπήση τον Πρόεδρον της Κυβερνήσεως κ. Καραμανλήν. Σημειωτέον ότι τα εκτιθέμενα είδη είναι άνω των 500, ανήκοντα εις 100 περίπου εκθέτας, αναμένεται δέ ότι εις την πρώτην φάσιν, το Εκθετήριον θα ικανοποιήση τα ενδιαφέροντα των τουριστών και θα συντελέση εις την ανάπτυξιν των εξαγωγών Δωδεκανησιακών προϊόντων.

ΚΑΤΕΙΧΟΝ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΧΡΩΣΤΙΚΑΣ ΟΥΣΙΑΣ
Δύο καταστηματάρχαι της πόλεώς μας εμηνύθησαν παρ’ οργάνων της αρμοδίας υπηρεσίας διότι γενομένου ελέγχου εις τα καταστήματά των ευρέθησαν κατέχοντες προς πώλησιν σιρόπι πορτοκαλιού χρωματισθέν διά χρωστικών ουσιών.

ΕΧΕΙ ΠΡΟΩΘΗΘΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ
Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, η προσπάθεια διά την ίδρυσιν τυροκομείου εις Ρόδον, έχει προωθηθή εις ικανοποιητικόν βαθμόν, ήδη δέ σημαντικόν ποσοστόν των απαιτουμένων δηλώσεων, αι οποίαι αντιστοιχούν εις αναλόγους υποσχέσεις παραδόσεως γάλακτος εκ μέρους των παραγωγών, έχουν συγκεντρωθή μέχρι τούδε εις την Ένωσιν. Το εν λόγω τυροκομείον θα ιδρυθή προς τον σκοπόν της αξιοποιήσεως της παραγωγής γάλακτος, θα δημιουργηθή δέ με την συμπαράστασιν της Κυβερνήσεως.

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (Του ανταποκριτού μας).
Αφίκετο εξ Αυστραλίας ο Πρόεδρος της Πανδωδεκανησιακής παροικίας Σίδνεϋ κ. Αντώνιος Ποντικός, ο οποίος είχε μακράν συνεργασίαν με τον Δήμαρχον κ. Αντ. Καλογιάννην. Ο κ. Ποντικός υπεσχέθη ότι θα βοηθήση το Βουβάλειον Νοσοκομείον.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΕΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ
Ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου εδέχθη χθές διαφόρους Επιτροπάς και πολίτας και εξήτασε θέματα της αρμοδιότητός του. Ως εγνώσθη, κατά την διήμερον περιοδείαν του εις τα χωρία, ο κ. Νομάρχης επεσκέφθη τας κοινότητας Γενναδίου, Βατίου, Απολακκιάς, Αρνίθας και Μεσαναγρού, όπου εξήτασε τοπικά θέματα και έδωσεν αναλόγους λύσεις. Εν τω μεταξύ, ως ανεκοινώθη ο κ. Νομάρχης θα αναχωρήση την προσεχή Τρίτην εις Κάρπαθον.

ΕΛΗΞΕΝ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Προχθές επερατώθη η πληρωμή των συκοπαραγωγών Ρόδου υπό συνεργείου υπαλλήλων της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών το οποίον περιήλθεν ανά τας κοινότητας. Οι 1.800 συκοπαραγωγοί της νήσου μας έλαβον 2,86 δρχ. κατά κιλόν διά το προσφερθέν προϊόν.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...