Kαθαριότητα και παραλίες ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της πλειοψηφίας του Δήμου Ρόδου

Kαθαριότητα και παραλίες ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν  στη συνεδρίαση της πλειοψηφίας του Δήμου Ρόδου

Kαθαριότητα και παραλίες ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της πλειοψηφίας του Δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1021 ΦΟΡΕΣ

Εντός του Σεπτεμβρίου θα γίνει ο μεγάλος διαγωνισμός

Να ακούσει τους συμβούλους, ήθελε περισσότερο ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, προχθές το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας έπειτα από πολύ καιρό, η οποία διήρκεσε περισσότερο από πέντε ώρες, όπου πήραν τον λόγο όλα τα μέλη της και έθεσαν ό,τι τους προβληματίζει και βέβαια τα θέματα που βρίσκονται ψηλά στην τοπική επικαιρότητα και απασχολούν τους πολίτες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 6:00 το απόγευμα της Παρασκευής και συνεχίστηκε μέχρι και τις 11:00 το βράδυ περίπου ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν εξαιρετικό και ο Δήμαρχος ιδιαίτερα δεκτικός στο να τους ακούσει όλους.

Σημειώνεται ότι επρόκειτο για συνεδρίαση της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, οπότε συμμετείχαν οι σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου «Με δύναμη για τη Ρόδο» και εκείνης του Αντιδημάρχου και Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Στράτου Καρίκη, «Νέα Μέρα-Ροδίων Όραμα», που ως γνωστόν είναι ενιαία στον Δήμο.

Καταρχάς, άπαντες συμφώνησαν στο ότι είναι σημαντικό να συναντιούνται και να συζητούν όλα τα θέματα, με τον Δήμαρχο να κάνει γνωστή την πρόθεσή του η συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας να πραγματοποιείται μία φορά τον μήνα για να συζητάνε επί συγκεκριμένων θεμάτων αλλά και να ενημερώνονται οι ίδιοι για τα σχέδια και τις προθέσεις του Δημάρχου.

Από την προχθεσινή συνεδρίαση, απόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καμπούρης ο οποίος ήταν δικαιολογημένος μια και βρισκόταν εκτός Ρόδου, η εντεταλμένη σύμβουλος κα Κική Πάττα-Αποστολίδη, ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου ο οποίος φέρεται να έχει αποστασιοποιηθεί ειδικά μετά την αντικατάστασή του από τη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» κ. Δημήτρης Τσίκκης, ο οποίος επίσης ήταν δικαιολογημένος.

Τι έθεσαν στον Δήμαρχο

Δύο θέματα τα οποία έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την κοινή γνώμη και βέβαια δεν είναι άλλα από την καθαριότητα και τις αυθαιρεσίες στις παραλίες, ήταν εκείνα που οι σύμβουλοι έθεσαν πιο επιτακτικά στον Δήμαρχο. Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ότι όλοι μίλησαν ελεύθερα, «χωρίς φόβο και πάθος», όχι μόνο για τα παραπάνω θέματα αλλά για ό,τι άλλο τους προβληματίζει.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος φάνηκε ιδιαίτερα δεκτικός στο να τους ακούσει, σημείωνε μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμα και όταν αυτά που άκουγε είχαν μία διάθεση κριτικής.

Κάτι άλλο το οποίο ανέφεραν αρκετά μέλη της πλειοψηφίας, είναι ότι έχουν γίνει πολλά σε επίπεδο παρεμβάσεων, συντηρήσεων και αναπλάσεων, τόσο στις κοινότητες όσο και στην πόλη, όπως για τα σχολεία, την αγροτική οδοποιία, σε κτίρια κτλ., καθώς και σε όλους τους τομείς όπως στην παιδεία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τα οποία όμως δεν έχουν αναδειχθεί, δηλαδή η Δημοτική Αρχή δεν τα έχει επικοινωνήσει όπως θα έπρεπε.

Όσο για το άλλο θέμα των ημερών, αυτό με τις αυθαιρεσίες, αρκετοί σύμβουλοι, σε ήπιους τόνους λένε οι πληροφορίες, είπαν προς τον Δήμαρχο ότι δεν είναι κάτι αρνητικό να υπάρχουν καλά μαγαζιά, ωστόσο θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι και οι πολίτες θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία.

Εκείνο που αναδείχθηκε από τη συζήτηση, είναι ότι, καταρχάς, ο Δήμος έχει εκδώσει πρωτόκολλο κατεδάφισης για την περίπτωση της Γλύστρας, ωστόσο η αρμοδιότητα για τις παραλίες ανήκει στην ΚΥΔ και ότι δεν επικοινωνήθηκε σωστά η θέση του Δήμου. Κάποιοι από τους συμβούλους, πάντως, είπαν ότι ο Δήμος καλό θα ήταν να είχε κάνει κάποια παρέμβαση όπως και να ασκήσει πίεση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Συνοψίζοντας για το θέμα αυτό, εκείνο που εκφράστηκε όσο αφορά τις αυθαιρεσίες είναι ότι η θέση του Δήμου είναι ξεκάθαρη: ότι είναι μακριά από συμφέροντα και ότι οι αυθαίρετες κατασκευές πρέπει να ξηλωθούν και ο Δήμος, αν και δεν έχει αρμοδιότητα, να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάτι άλλο που ειπώθηκε, ακόμη, είναι ότι εκτός από την υστέρηση στην επικοινωνία του έργου της Δημοτικής Αρχής, διαπιστώνεται και ελλιπής…«ενδοεπικοινωνία» μεταξύ των μελών της, δηλαδή Αντιδημάρχων, εντεταλμένων κτλ. Συμφώνησαν, λοιπόν, ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να υπάρχει καλύτερος συντονισμός μεταξύ τους, να ενημερώνεται δηλαδή καλύτερα ο ένας για το έργο του άλλου και γενικά αυτό να βγαίνει προς τα έξω.

Οι σύμβουλοι ζήτησαν, ακόμη, να δοθεί βάρος στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα καθώς είναι σημαντικό για το νησί. Με δυο λόγια, δηλαδή, συμφώνησαν όλοι να «φορτσάρουν τις μηχανές»!

Δήμαρχος: Άμεσα ο μεγάλος διαγωνισμός!

Από την πλευρά του, ο κ. Καμπουράκης μίλησε ελάχιστα και όλες αυτές τις ώρες περισσότερο άκουγε και κατέγραφε, κάτι που φαίνεται να εκτιμήθηκε δεόντως από τα μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας που έφυγαν αρκετά ικανοποιημένα προχθές το βράδυ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λοιπόν, καταρχάς αναγνώρισε ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί το κομμάτι της επικοινωνίας της Δημοτικής Αρχής και για τον λόγο αυτό εξήγγειλε ριζική αλλαγή της επικοινωνιακής της πορείας.

Στη συνέχεια, όμως-αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες-προέβη και σε δύο σημαντικές ανακοινώσεις που έχουν να κάνουν με το έργο της Δημοτικής Αρχής:

Καταρχάς, άμεσα, δηλαδή εντός του Σεπτεμβρίου, αναμένεται να βγει «στον αέρα» ο μεγάλος διαγωνισμός ο οποίος, όμως, δεν θα αφορά μόνο στην καθαριότητα, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση, αλλά στην ουσία είναι το «σχέδιο-πλαίσιο» της Δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση του τομέα αυτού που αποκαλούμε «Καθημερινότητα» και θα περιλαμβάνει το πράσινο, ακόμα και φυτεύσεις λουλουδιών, τις διαγραμμίσεις, συντηρήσεις, μέχρι και τον καθαρισμό των πινακίδων!

Η δεύτερη εξαγγελία του Δημάρχου είχε να κάνει με τα LED, σύμβαση που ως γνωστόν είχε «παγώσει» και στη συνέχεια μίκρυνε και επήλθε συμβιβασμός. Στο πλαίσιο αυτής, λοιπόν, ο ΟΤΕ θα εκτελέσει μία σειρά από ανταποδοτικά έργα στην πόλη, τα οποία θα περιλαμβάνουν αντικατάσταση όλων των φωτεινών σηματοδοτών καθώς και τον φωτισμό κτηρίων στο κέντρο.

Διαβάστε ακόμη

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν