Τεχνικές σχολές ιδρύονται στην πόλη της Ρόδου

Τεχνικές σχολές ιδρύονται στην πόλη της Ρόδου

Τεχνικές σχολές ιδρύονται στην πόλη της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 152 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3130

ΣΧΟΛΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Ο υπουργός της Παιδείας κ. Βογιατζής ανακοίνωσεν απόφασιν της Κυβερνήσεως, δια την ίδρυσιν νέων Τεχνικών Σχολών εις Ρόδον, κατ’ εφαρμογήν του ειδικού προγράμματος. Ούτω ιδρύονται εις Ρόδον Σχολαί ειδικευμένου Προσωπικού επιχειρήσεων, αι οποίαι θα περιλαμβάνουν τμήματα Λογιστών, Γραμματέων. Επιχειρήσεων, Αγγλομαθών Γραμματέων και Μεταφραστών και Στενοδακτυλογράφων.
Εις τα τμήματα αυτά γίνονται δεκτοί προς εγγραφήν απόφοιτοι των σχολείων Μέσης Εκπαιδεύσεως, η δε φοίτησις θα είναι διάρκειας 2-3 εξαμήνων.
Επίσης τα τμήματα Μαθητείας Ρόδου προήχθησαν εις αυτοτελείς Σχολάς.
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ κ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΞΗΤΑΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΟΛΥΜΠΟΝ
Κατά τηλεγράφημα εκ Καρπάθου, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου επεσκέφθη την κοινότητα Ολύμπου, όπου 1.000 και πλέον πρόσωπα του επεφύλαξαν θερμότατην υποδοχήν. Ο κ. Νομάρχης προήδρευσε συνεδριάσεως του κοινοτικού συμβουλίου, κατά την οποίαν εξετάσθησαν και επελύθησαν διάφορα τοπικά ζητήματα, εν συνεχεία δε εδέχθη επιτροπάς και πολίτας και ήκουσε τα αιτήματά των. Ακολούθως ο κ. Νομάρχης θα επισκεφθή και άλλας κοινότητας της βορείου Καρπάθου, θα επανέλθη δε την προσεχή Τρίτην.
ΜΕΓΑΛΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΡΟΔΙΑΚΟΥ ΣΙΤΟΥ ΔΙΕΤΕΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΕΜΠΟΡΙΟΝ
ΛΗΓΕΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ
Το προσεχές Σάββατον λήγει η συγκέντρωσις σίτου εις Ρόδον, η οποία ενδέχεται μόνον να παραταθή επί μίαν ή δύο ημέρας, εφ’ όσον υπάρξη ενδιαφέρον δια παράδοσιν του προϊόντος. Ομιλών σχετικώς εκπρόσωπος της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισπών ετόνισεν ότι ο σκοπός της συγκεντρώσεως επετεύχθη ήτοι αι τιμαί διετηρήθησαν εις ικανοποιητικόν επίπεδον. Ούτος προσέθεσεν ότι σημαντικόν μέρος της εφετεινής υπερπαραγωγής σίτου διεθέτη εις το ελεύθερον εμπόριον με τιμάς, ίσας προς εκείνας της συγκεντρώσεως ή και ανωτέρας.
ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΝΟΣΟΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΙ ΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ
Ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Χίου, έδωσεν εντολήν εις την Νομοκτηνιατρικήν υπηρεσίαν όπως αποστείλη ειδικόν υπάλληλον εις Λειψούς δια την εξέτασιν και την αντιμετώπισιν θανατηφόρου νόσου, η οποία προσβάλλει τα αιγορπόβατα της νήσου.
Η ενέργεια εγένετο κατόπιν εκκλήσεως του Δήμου Λειψών, εις την οποίαν ανεφέρετο ότι εκ της θανατηφόρου νόσου έχουν απωλεσθή δεκάδες αιγοπροβάτων.
ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΥΪΓΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ
Ως ανεκοινώθη εκ της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου από της χθες ήχρισαν οι προπαρασκευαστικαί εργασίαι δια την καταπολέμησιν της μυΐγας της Μεσογείου και του Δάκου.
Ωσαύτως εστάλησαν εις διαφόρους συνεταιρισμούς της νήσου μας διάφορα φάρμακα.
Τέλος, χθες το απόγευμα ο προϊστάμενος των Γεωργικών Εφαρμογών κ. Ανδριωτάκης μετέβη, εις την κοινότητα Αρχαγγέλου όπου ωμίλησε προς συγκέντρωσιν ενδιαφερομένων παραγωγών περί των τρόπων καταπολεμήσεως των ως άνω ασθενειών.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...