Ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για μίσθωση απορριμματοφόρων

Ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για μίσθωση απορριμματοφόρων

Ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για μίσθωση απορριμματοφόρων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1307 ΦΟΡΕΣ

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται αφότου έγινε γνωστό ότι ο μεγάλος διαγωνισμός για την καθαριότητα θα προκηρυχθεί άμεσα, πιθανότατα εντός του Σεπτεμβρίου, οδήγησαν στην προχθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, έπειτα από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, για ματαίωση-ακύρωση των δημόσιων ανοιχτών ηλεκτρονικών διαγωνισμών για τη μίσθωση απορριμματοφόρων ανά δημοτική ενότητα.

Συγκεκριμένα, προχθές, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασε εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την παραπάνω εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Υπενθυμίζεται ότι, η απόφαση για τη μίσθωση απορριμματοφόρων στις δέκα Δημοτικές Ενότητες του νησιού είχε ληφθεί για το χρονικό διάστημα των εννέα μηνών ώστε να καλύψει το μεσοδιάστημα από την προκήρυξη του μεγάλου διαγωνισμού για την καθαριότητα μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την ανάδειξη του αναδόχου.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα μεγάλο αντικείμενο που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μετά τη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας, θα αφορά όλο τον τομέα που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «Καθημερινότητα», δηλαδή από την καθαριότητα, τη σάρωση, την ανακύκλωση, μέχρι το Πράσινο, τις διαγραμμίσεις, τον οδοφωτισμό, τις συντηρήσεις σχολικών κτιρίων κτλ., εκτιμάται ότι ο χρόνος που θα απαιτηθεί θα είναι κατά τι περισσότερος.

Αναφέρεται συγκεκριμένα στο σκεπτικό της εισήγησης που εγκρίθηκε: «Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, ως Διευθύνουσα Υπηρεσία του διαγωνισμού, κάνοντας επανεκτίμηση των απαιτήσεων του χρόνου μίσθωσης, εκτιμά ότι ο χρόνος μίσθωσης των απορριμματοφόρων δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών μέχρι και την εγκατάσταση του νέου αναδόχου καθαριότητας, μετά και την ολοκλήρωση του μεγάλου διαγωνισμού με πολυετή υποστήριξη, με δεδομένο τις καθυστερήσεις (προδικαστικές προσφυγές, ενστάσεις κτλ.) που παρατηρήθηκαν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς, χωρίς την υπαιτιότητα των Δήμων».
Έτσι, ζήτησε από την Οικονομική Επιτροπή, ως αναθέτουσα Αρχή, να προχωρήσει στη ματαίωση-ακύρωση των διαγωνισμών αυτών που είχαν προκηρυχθεί για τις δέκα Δ.Ε. του νησιού, όπερ και έγινε κατά τη συνεδρίαση αυτή.

Σημειώνεται ότι, αυτές τις ημέρες, πυρετώδης είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, υπό την Αντιδήμαρχο κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, προκειμένου να επανεξεταστούν οι χρόνοι, να γίνει τροποποίηση της εισήγησης και να έρθει άμεσα για έγκριση, ώστε να καλυφθεί το μεσοδιάστημα μέχρι την έναρξη εφαρμογής της νέας σύμβασης που θα προκύψει από τον μεγάλο διαγωνισμό.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας