Αισιόδοξος και για τον Οκτώβριο δηλώνει ο περιφερειάρχης

Αισιόδοξος και για τον Οκτώβριο δηλώνει ο περιφερειάρχης

Αισιόδοξος και για τον Οκτώβριο δηλώνει ο περιφερειάρχης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 389 ΦΟΡΕΣ

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την εξέλιξη του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη όσον αφορά το τουριστικό ρεύμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος ευχαρίστησε δημόσια επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε όλο το Νότιο Αιγαίο για τις φετινές επιδόσεις των νησιών.

Μάλιστα τόνισε ότι πλησιάζουμε τα 2,5 εκατ. αφίξεις μόνο από διεθνείς πτήσεις στα πέντε διεθνή αεροδρόμιά μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ρόδος πέρασε το 1 εκατομμύριο η Κως τις 500.000, κ.λπ.

Με το Σεπτέμβριο για τον οποίο είχαμε την αγωνία πώς θα πάει, από τον Μάιο είχαμε δουλέψει για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ο Σεπτέμβριος πηγαίνει με πάνω από 10.000 τουρίστες μέσο όρο τη μέρα στη Ρόδο, πολύ καλή κίνηση, αλλά και στα άλλα αεροδρόμια η κίνηση πάει καλά.

Έχουμε την πρώτη εικόνα και του Οκτωβρίου. Είναι μία ασφαλής εικόνα, αν δεν ανατραπεί με κάποιο βίαιο τρόπο από το εξωτερικό. Και ο Οκτώβριος έχει ορμή. Θα προσπαθήσουμε εβδομάδα με εβδομάδα να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Μάλιστα ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι αυτές οι επιδόσεις είναι μοναδικές, ενώ και σε ό,τι αφορά τα κέρδη, υπάρχει ικανοποίηση.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, σε όλη την κοινωνία, εργαζόμενους επιχειρηματίες. Αυτό που έκαναν φέτος και πέρυσι στον τουρισμό είναι μοναδικό. Είναι παγκόσμια μοναδικό γιατί κανένας άλλος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη δεν έχει τα αποτελέσματα που έχει αυτή τη στιγμή το Νότιο Αιγαίο. Είναι πολύ καλά τα πράγματα στον τουρισμό.

Επειδή η συζήτηση γινόταν και για τις οικονομικές απολαβές και όχι μόνο για τις αφίξεις και εκεί τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος είναι πάρα πολύ καλά. Η μέση δαπάνη έχει αυξηθεί σημαντικά και φαίνεται ότι στο τέλος της περιόδου η πτώση στις αφίξεις σε σχέση με το 2019 δεν θα ακολουθείται και από πτώση του τζίρου. Είναι μεγάλο κέρδος για τον τόπο και μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον» κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.

Διαβάστε ακόμη

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα