Μεγάλο συνέδριο διοργανωτών γάμων θα γίνει στο νησί μας

Μεγάλο συνέδριο διοργανωτών γάμων θα γίνει στο νησί μας

Μεγάλο συνέδριο διοργανωτών γάμων θα γίνει στο νησί μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1840 ΦΟΡΕΣ

Στις 9 Νοεμβρίου με 500 συνέδρους από 75 χώρες

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής έγινε η εξειδίκευση πιστώσεων για δαπάνες που αφορούν την περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου και προορίζονται για διάφορες δράσεις.

Οι σημαντικότερες ανά τμήμα είναι οι εξής:

Τμήμα τουρισμού
- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 24.800,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, για τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την QNA INTERNATIONAL, του Destination Wedding Planners Congress που θα διοργανωθεί στις 9 με 11 Νοεμβρίου 2021 στη Ρόδο.

Η διοργάνωση του συνεδρίου των διοργανωτών γάμων στη Ρόδο, θα έχει σημαντικά οφέλη στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της, καθώς οι 500 σύνεδροι που θα έρθουν στο νησί μας προέρχονται από 75 χώρες και το συνέδριο αποτελεί πραγματικά μια παγκόσμια εκδήλωση.
Επιπλέον η Ρόδος θα προωθηθεί ως τόπος διεξαγωγής πολυτελών γάμων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα καλύψει τις υπηρεσίες που αφορούν την εκδήλωση καλωσορίσματος των 500 συνέδρων η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου 2021 στις Πηγές της Καλλιθέας,
- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 12.400,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, για τη διαφημιστική προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου στο Aegean Yachting Festival, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο 22-24 Οκτωβρίου 2021.
- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 24.800,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, για τη δημιουργία βίντεο - φιλμ με σκοπό την τουριστική - πολιτιστική προβολή της Ρόδου ( αποκλειστικές εικόνες με πλάνα από το νησί της Ρόδου),σε συνδυασμό με τραγούδια εμβληματικά ελληνικά, διεθνή καθώς και τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της καλλιτέχνιδας Φωτεινής Δάρρα.

Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού
- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 6.200,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
για την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Ποδηλατικό Όμιλο Ρόδου «ΙΒΙΣΚΟΣ» για τη συνάντηση με τίτλο : «HISTORICA» με τα παλιά ποδήλατα στο νησί της Ρόδου στις 07-08-09-10/10/2021.
Με τη δράση αυτή δίνεται η ευκαιρία στη Ρόδο να αναβαθμίσει την θέση της στον ποδηλατοτουρισμό και παράλληλα να προσελκύσει επισκέπτες υψηλού βιοτικού επιπέδου.

Οι επισκέπτες επιθυμούν να γνωρίσουν την Ιστορία, τα αξιοθέατα, τις ομορφιές, την γαστρονομία και την κουλτούρα του τόπου που επισκέπτονται. Ανάλογες εκδηλώσεις στην Ιταλία, Αγγλία, Αμερική συγκεντρώνουν χιλιάδες τουρίστες ποδηλάτες που με τις οικογένειες τους επισκέπτονται αυτούς τους προορισμούς για να πάρουν μέρος σε Vintage εκδηλώσεις.
- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 12.400,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον σκακιστικό όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» και τον δήμο Ρόδου του 2ου σκακιστικού φεστιβάλ Ρόδου στη Ρόδο από 15 έως 28 Οκτωβρίου 2021.

Οι δαπάνες αφορούν την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «Ιππότης» για τρεις (3) μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις:
-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ 16 ΜΕ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 16 ΜΕ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΤΥΦΛΩΝ 15 ΜΕ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021.

Τα προαναφερόμενα Πρωταθλήματα είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και έχουν ανατεθεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ομοσπονδία (ECU), την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) την IBCA (INTERNATIONAL BRAILLE CHESS ASSOCIATION), WFCC (WORLD FEDERATION FOR CHESS COMPOSITION).

Αναμένεται να συμμετάσχουν εκατοντάδες παίκτες και παίκτριες πάνω από 50 χώρες και οι συμμετοχή του κόσμου θα ξεπερνά τα 2.500 χιλιάδες άτομα.
- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 6.200,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου για τον αγώνα RUN GREECE 2021 στη Ρόδο 24/10/2021
Συνεχίζεται για άλλη μία χρονιά η προσπάθεια για την «επανεκκίνηση» των αγώνων δρόμου και την επιστροφή στην κοινωνικότητα της ζωής όλων μας.

Το RUN GREECE έχει αναφορά στον απλό πολίτη κατά κύριο λόγω και στο ιστορικό, εμπορικό και τουριστικό «κέντρο» κάθε μεγάλης πόλης. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η προσέγγιση απλών πολιτών, αρχάριων δρομέων και περιπατητών που θα τολμήσουν να συμμετάσχουν στον Αγώνα 5χλμ και θα βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής.

Συγχρόνως όμως, θα διοργανώνονται και αγώνες 10χλμ (για μυημένους δρομείς) αλλά και αγώνες παιδιών για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.
- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 5.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. για τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Π.Σ. ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ρόδου εκδηλώσεων με τίτλο: «Ιστορίες από τον μεσαίωνα» στη Ρόδο από την 1 έως 10 Οκτωβρίου 2021.

Σκοπός της εν λόγω ενέργειας είναι η στήριξη και ανάπτυξη των τεχνών καθώς και η προώθηση των τοπικών καλλιτεχνικών ομάδων. Επίσης, η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο» συνεργάζεται με αξιόλογους καλλιτέχνες του νησιού μας για τη δημιουργία δύο παραστάσεων εμπνευσμένων από μεσαιωνικές ιστορίες αλλά και την οργάνωση συναυλίας Παραδοσιακής Μεσαιωνικής Μουσικής του κόσμου, στο υπαίθριο θεατράκι που βρίσκεται παρακείμενα του Ξενώνα της Αγ. Αικατερίνης.
Παράλληλα με τις παραστάσεις, στον ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης θα φιλοξενείται η ομότιτλη θεματική έκθεση φωτογραφίας: Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας, στο εσωτερικό του Ξενώνα Αγ. Αικατερίνης ή στον ημιυπαίθριο χώρο.

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 5.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. για τη διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία Ρόδου έκθεσης με θέμα: «Οι ιππότες της Ρόδου» στην νήσο Ρόδο από τον Δεκέμβριο του 2021 και για 6 μήνες.

Σκοπός της εν λόγω ενέργειας είναι η διατήρηση και η ανάδειξη της τοπική πολιτιστική κληρονομιάς. Επίσης, η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.
Βασικός στόχος είναι να σχεδιαστεί και να δημιουργηθεί μία μόνιμη έκθεση για τους Ιππότες που θα αναδεικνύει τη σημαντικότητα της παρουσίας τους στο νησί μας.

Παρά τη σπουδαιότητά της, η περίοδος των Ιπποτών, δεν υπήρξε ποτέ ως σήμερα το αντικείμενο μιας συνολικής, θεματικής και εμπεριστατωμένης έκθεσης για το ευρύ κοινό.

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η προτεινόμενη έκθεση δίνοντας στον επισκέπτη τη μοναδική ευκαιρία να αντιληφθεί και να εκτιμήσει καλύτερα τη σημαντική αυτή ιστορική περίοδο.

- Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού 6.200,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. για τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον οργανισμό ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου και τον σύλλογο ερασιτεχνών φωτογράφων Ρόδου φωτοσυνθέσεις Νοτίου Αιγαίου του 2ου φωτογραφικού φεστιβάλ Ν. Αιγαίου στο Νεστορίδειο Μέλαθρο Ρόδου από 16 έως 24 Οκτωβρίου 2021.
Σκοπός της εν λόγω ενέργειας είναι η στήριξη και ανάπτυξη των τεχνών. Επίσης, η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Το 2ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ έχει ως κύριο στόχο να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό πυρήνα στο νησί της Ρόδου ώστε να έχουν την δυνατότητα οι φίλοι της φωτογραφίας, οι ερασιτέχνες φωτογράφοι, οι επαγγελματίες φωτογράφοι, οι μαθητές του φωτογραφικού εργαστηρίου Ρόδου και του Κ.Ε.Κ. «Γ. Γεννηματά» καθώς και οι μαθητές των σχολείων μας να παρακολουθήσουν φωτογραφικά γεγονότα, να αποκτήσουν γνώσεις και έμπνευση χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν εκτός του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη