Αναμένονται στη Ρόδο οι Σύνεδροι της Διορθοδόξου Διασκέψεως

Αναμένονται στη Ρόδο οι Σύνεδροι της Διορθοδόξου Διασκέψεως

Αναμένονται στη Ρόδο οι Σύνεδροι της Διορθοδόξου Διασκέψεως

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 124 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3135

ΑΝΑΧΩΡΟΥΝΤΕΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΤΗΝ ΠΡΩΪΑΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΥ
ΑΦΙΚΟΝΤΟ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΙ

Σήμερον αναχωρούν εκ Πειραιώς κατευθυνόμενοι ατμοπλοϊκώς εις Ρόδον οι Σύνεδροι της Διορθοδόξου Διασκέψεως. Το φέρον αυτούς πλοίον θα προσεγγίση εις Τήνον και αύριον εις Πάτμον, θα ευρίσκεται δέ εις Ρόδον την πρωΐαν του Σαββάτου. Ως μεταδίδεται αρκετοί αντιπρόσωποι θα αφιχθούν αεροπορικώς.

Εξ άλλου, υπό την Προεδρείαν του Μητροπολίτου Καβάλας ως προέδρου της Διορθοδόξου Διασκέψεως, συνήλθον χθες εις συνεδρίασιν οι αντιπρόσωποι των Ελληνορθοδόξων εκκλησιών. Εν των μεταξύ, σήμερον έφθασεν εις Αθήνας η Ρωσική αντιπροσωπεία, η οποία περιλαμβάνει και ένα εκ των αρχιερέων των εν διασπορά Ρώσων, τον Μητροπολίτην Βρυξελλών και τούτο διά να δοθή εις την αντιπροσωπείαν η μορφή ενότητος της Ρωσικής εκκλησίας. Επίσης αφίκοντο η Ρουμανική αντιπροσωπεία, υπό την αρχηγίαν του Μητροπολίτου Μολδαυΐας, η Σερβική με επικεφαλής τον Μητροπολίτην Ζάγκρεμπ και άλλαι αντιπροσωπείαι.


Η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Κατέπλευσεν εις Ρόδον η θαλαμηγός «Οδύσσεια» με ξένους περιηγητάς.

ΔΗΜΟΤΙΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑΙ ΣΧΟΛΑΙ ΡΟΔΟΥ «Ο ΝΙΡΕΥΣ»
Φέρεται εις γνώσιν των ενδιαφερομένων, ότι αι Δημοτικαί Τεχνικαί Σχολαί Ρόδου προτίθενται να αποστείλουν εις Ελβετίαν διά μετεκπαίδευσιν, μικρόν αριθμόν αποφοίτων των Δημοτικών Τεχνικών Σχολών ΝΙΡΕΩΣ Τμήματος Μηχανολογικού (Υπουργείου Βιομηχανίας πενταετούς φοιτήσεως), ως επίσης και αποφοίτων (Μηχανοτεχνητών Υπουργείου Εργασίας).
Ούτοι αρχικώς θα υποβληθούν εις εξάμηνον πρακτικήν και θεωρητικήν εκπαίδευσιν επ’ αμοιβή εις τα πρότυπα εργοστάσια της Σχολής Μαθητείας του Καλυκοποιείου Αθηνών.

Μετά την αποπεράτωσιν της εις το εξωτερικόν μετεκπαιδεύσεως των θα χρησιμοποιηθούν ως τεχνικοί εκπαιδευταί υποχρεωτικώς εις τα εργοστάσια των Δημοτικών Τεχνικών Σχολών Ρόδου «Ο ΝΙΡΕΥΣ» επ’ αμοιβή εξασφαλίζοντες ούτω ένα λαμπρόν μέλλον.
Καλούνται όθεν οι βουλόμενοι, όπως προσέλθουν εις τα γραφεία των Σχολών οδός Αγ. Ιωάννου προς εγγραφήν και παροχήν συμπληρωματικών πληροφοριών.
Εκ της Διευθύνσεως

ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗΝ
Εντός των ημερών αρχίζει λειτουργούν εις τον τομέα Κρεμαστής σχολείον Ραπτικής, διά τας αγροτονεάνιδας.

70 ΕΡΓΑΤΑΙ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΔΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ
70 και πλέον εργάται της νήσου μας αναχωρούν σήμερον διά του ατμοπλοίου «Ελλάς» εις Αθήνας και εκείθεν διά Δυτ. Γερμανίαν. Εν τω μεταξύ συνεχίσθη και χθές η επιλογή των υπολοίπων υποψηφίων μεταναστών, ήτις είναι λίαν αυστηρά από απόψεως της ιατρικής εξετάσεως. Η επιλογή λήγει αύριον οπότε αναχωρεί εκ Ρόδου η από 8ημέρου ευρισκομένη ενταύθα Γερμανική επιτροπή.

ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΧΘΕΣ Ο κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟΝ
Χθές τας πρώτας πρωϊνάς ώρας επανήλθεν εις Ρόδον εκ Καρπάθου ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου μετά του Διευθυντού Γεωργίας, του Δασάρχου του Νομίατρου και άλλων προϊσταμένων υπηρεσιών, οι οποίοι τον συνώδευσαν κατά την εβδομαδιαίαν επίσκεψιν του εις Κάρπαθον. Ο κ. Νομάρχης επεσκέφθη κατά σειράν το Διαφάνι, την Όλυμπον, τα Στώα, το Μεσοχώριον, τις Πυλές, το Όθος, την Βωλάδα, το Απέρι, τις Μενετές, την Αρκάσσα, το Φοινίκι και την πόλιν της Καρπάθου όπου εξήτασε και επέλυσεν επιτοπίως διάφορα τοπικά ζητήματα.

ΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Η Έκθεσις ζωγραφικής των Γάλλων Γκαμπριέλ Κουλιμπέφ και Εύας Λακρουά συνεχίζεται εις το ατελιέ Ζιδιανάκη. Εξ άλλου την έκθεσιν του Ροδίου κ. Νεοφύτου επεσκέφθησαν εις την Ροδιακήν Λέσχην 150 και πλέον πρόσωπα.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...