Διανυκτέρευσε στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο “Εurodam”

Διανυκτέρευσε στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο “Εurodam”

Διανυκτέρευσε στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο “Εurodam”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1722 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο διανυκτέρευσε την Κυριακή το βράδυ το κρουαζιερόπλοιο “Eurodam” της εταιρeίας Holland America Line δίνοντας την ευκαιρία στους περίπου 1.000 επιβάτες του να γνωρίσουν το νησί μας κάνοντας επισκέψεις στα αξιοθέατα του νησιού και στην τοπική αγορά.

Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πλοίο κατά την προσέγγισή του στο νησί μας, δεν αναχωρεί την ίδια μέρα για επόμενο προορισμό, αλλά παραμένει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς κατέπλευσε το πρωί της Κυριακής με την αναχώρησ;h του να είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» το κρουαζιερόπλοιο ήρθε στη Ρόδο προχuές το πρωί στις 8 προερχόμενο από τη Σούδα μεταφέροντας 848 άτομα πληρώματος και 977 επιβάτες, και αναχώρησε στις 5 χθες το απόγευμα για τη Μύκονο. Το πλοίο μήκους 285 μέτρων μπορεί, σύμφωνα με το πρωτόκολλό του, να μεταφέρει μέχρι 929 άτομα ως πλήρωμα και να έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 2.104 επιβατών, ωστόσο λόγω της πανδημίας και των μέτρων που ισχύουν οι πληρότητες είναι χαμηλές.

Κατά τη διάρκεια όμως της χθεσινής ημέρας στο λιμάνι μας βρισκόταν ακόμα ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο προερχόμενο από την Λεμεσό έφερε το πρωί στη Ρόδο 995 άτομα πληρώματος και 1.288 επιβάτες, αναχωρώντας στις 3 το μεσημέρι για τη Σαντορίνη.

Έτσι λοιπόν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας επισκέφθηκε τη Ρόδο και το “Celebrity Apex”, το ποσοστό πληρότητας του οποίου έχει μεν αυξηθεί αλλά δεν μπορεί να πλησιάσει ακόμα τον μέγιστο δυνατό αριθμό των επιβατών που μπορεί αυτό να μεταφέρει. Συγκεκριμένα μπορεί να έχει μέχρι και 1.320 άτομα πληρώματος και μέχρι 3.405 επιβάτες, νούμερα που φέτος δεν είδαμε στο νησί μας.

Σημειώνεται ότι η τουριστική κίνηση στην κρουαζιέρα εξελίσσεται για το νησί μας ικανοποιητικά καθώς ο Σεπτέμβριος είναι μήνας που θα έχουμε αρκετές προσεγγίσεις, όπως παραδοσιακά συνέβαινε. Φέτος όμως επειδή συνεχίζουν να εφαρμόζονται τα μέτρα από τις εταιρείες και τα κράτη, ο αριθμός τους είναι μικρότερος καθώς το ενδιαφέρον για ταξίδια παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα πολλές προσεγγίσεις να ακυρώνονται, ελλείψει επιβατών.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού