Δεν ήταν λόγια …μεγάλων ανδρών όσα ακούστηκαν στα νησιά για τον στίβο

Δεν ήταν λόγια …μεγάλων ανδρών όσα ακούστηκαν στα νησιά για τον στίβο

Δεν ήταν λόγια …μεγάλων ανδρών όσα ακούστηκαν στα νησιά για τον στίβο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

Όσοι παρακολουθούν τον κλασικό αθλητισμό στα Δωδεκάνησα είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η συνεργασία της ΕΑΣ και των συλλόγων με την τοπική αυτοδιοίκηση, περισσότερο αναπτυξιακά.

Εδώ και δεκατέσσερα περίπου χρόνια η ΕΑΣ Δωδεκανήσου και οι διοικήσεις της κατανόησαν ότι μόνο με τη συνεργασία των Δήμων, της τότε Νομαρχίας και μετέπειτα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα ήταν δυνατή η διοργάνωση αγώνων μικρών κατηγοριών.

Ουσιαστικά οι κινήσεις στα πρώιμα χρόνια του συγκεκριμένου σχεδιασμού αποτελέσαν ένα «προηγούμενο» και πολλές ενώσεις άλλων αθλημάτων στα Δωδεκάνησα προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν όσο καλύτερα γινόταν για διοργανώσεις με συμμετοχές παιδιών.

Βάσει αυτού, λοιπόν, είναι απολύτως κατανοητή η συνάντηση δύο σημαντικών στελεχών της ΕΑΣ, του Βασίλη Ζήκα ως προέδρου και του Μιχάλη Παυλούς, μέλους στο ΔΣ, επί χρόνια τεχνικού στον ΣΕΓΑΣ αλλά και παράγοντα, με δημάρχους κι ανθρώπους κοντά στον στίβο στα νησιά μας.

Εδώ και χρόνια οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί άλλωστε γνωρίζουν ότι ο στίβος είναι ένα σημαντικό κομμάτι της αθλητικής ιστορίας κι αναδεικνύει κάθε χρόνο τέτοιες προσωπικότητες από τα Δωδεκάνησα όσο κανένα άλλο ατομικό άθλημα.

Η δυναμική του είναι τέτοια που δεν αφήνει ούτως ή άλλως περιθώρια για κάτι λιγότερο από τη συνεργασία όλων, ώστε να πραγματοποιούνται αγώνες μικρών κατηγοριών εντός σταδίου αλλά και μαζικού αθλητισμού επί δημοσίας οδού, της νέας… μόδας στην άσκηση.

Το… πρόσχημα της πανδημίας τώρα πια δεν είναι ικανό από μόνο του ν’ αναβάλλει ή να ματαιώσει αγώνες, κι αυτό γιατί υπάρχουν τα κατάλληλα πρωτόκολλα για κάθε περίπτωση.

Άρα, σίγουρα δεν ήταν λόγια… μεγάλων ανδρών τα όσα ακούστηκαν στις συναντήσεις σε Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο σε ό,τι είχε να κάνει με τις κινήσεις διεξαγωγής αγώνων εκεί.

Μετά τους Αιγαιοπελαγίτικους της Χίου θα ξεκινήσει ουσιαστικά ο σχεδιασμός, γιατί μας περιμένει και το Run Greece στη Ρόδο ως …πρόγευση της σημαντικότερης στιβικής δράσης.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης