Φυλάκιση τριών ετών σε Καλύμνιο για διακίνηση ναρκωτικών

Φυλάκιση τριών ετών σε Καλύμνιο για διακίνηση ναρκωτικών

Φυλάκιση τριών ετών σε Καλύμνιο για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 231 ΦΟΡΕΣ

Σε φυλάκιση 3 ετών καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 28χρονος Καλύμνιος κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ποσότητας 730 γραμμαρίων ηρωίνης, ενώ αθώος κρίθηκε ο 32χρονος συγκατηγορούμενός του.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από ενάμιση χρόνο οπότε και είχαν συλληφθεί οι δύο άνδρες οι οποίοι παρά το γεγονός ότι το διάστημα εκείνο βρίσκονταν στη φυλακή, φέρονταν να έδιναν «εντολές» για την αποστολή των ναρκωτικών, τα οποία μάλιστα είχαν τοποθετηθεί μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων!

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, τον Δεκέμβριο του 2019 οπότε και εξιχνιάστηκε η υπόθεση από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου, ο 32χρονος ήταν ήδη κρατούμενος για άλλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που είχε διαλευκανθεί το 2018 στο νησί, ενώ ο 28χρονος βρισκόταν προφυλακισμένος για υπόθεση ληστείας που κατηγορούνταν, σε βάρος ηλικιωμένης στο νησί.

Οι δύο άνδρες φέρονται να είναι τα άτομα αυτά που μέσα από τις φυλακές είχαν δώσει τις εντολές για να αποσταλεί δέμα, που εντοπίστηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2019 από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου.

Πιο συγκεκριμένα, το πακέτο έφθασε στην Κάλυμνο με εταιρεία ταχυμεταφορών και περιείχε έναν φούρνο μικροκυμάτων. Ωστόσο κατά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν περιείχε μόνο αυτό. Έτσι το δέμα, το οποίο θα παραλάμβανε άγνωστος, κατασχέθηκε και όταν ανοίχθηκε από τους αστυνομικούς εντοπίστηκαν μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων επιμελώς κρυμμένη ηρωίνη βάρους 730 γραμμαρίων.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του 32χρονου και του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος των δύο εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση. Μετά την απολογία του ο 28χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτηση στο ΚΕΘΕΑ. Τους περιοριστικούς όρους όμως αυτούς, ο 28χρονος τους παραβίασε με αποτέλεσμα να εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου το οποίο και εκκρεμούσε.

Έτσι στις 27 Μαΐου 2021 το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου εντόπισαν τον 28χρονο και τον συνέλαβαν, κινώντας σε βάρος του την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Η υπόθεση εξετάστηκε προχθές από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Μανώλη Βλάχου και Κώστα Ασλάνη, έκρινε αθώο τον 32χρονο και ένοχο τον 28χρονο στον οποίο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Προφυλακίστηκαν οι τρεις Ρομά για τις κλοπές και τις διαρρήξεις

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης