Η Ιερά Μονή Πάτμου παραχώρησε με ενοίκιο αγρούς σε 80 Λεριούς

Η Ιερά Μονή Πάτμου παραχώρησε με ενοίκιο αγρούς σε 80 Λεριούς

Η Ιερά Μονή Πάτμου παραχώρησε με ενοίκιο αγρούς σε 80 Λεριούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 182 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 23 Σεπτεμβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3137

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ «ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ»

Σήμερον το εσπέρας αρχίζουν εις το Αρχαίον Θέατρον Ρόδου αι παραστάσεις της «Νέας Σκηνής» του Κωστή Λειβαδέα με την τραγωδίαν «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη. Εις τας παραστάσεις θα μετάσχουν αι Λούκα Ξηνταράκη, Κία Μπόζου, Ζωή Παύλου, Μαριέττα Ριάλδη, Ντόρα Βολανάκη, Μπέμπη Μωραϊτοπούλου και Φραντζέσκα Αλεξάνδρου καθώς και οι Βασίλης Μαυρομάτης, Μάκης Πρωτοπαπάς και Κωστής Λειβαδέας, καθώς και τα μέλη του χορού γυναικών.
Παραστάσεις θα δοθούν και αύριον.

Η ΜΟΝΗ ΠΑΤΜΟΥ ΠΑΡΕΧΩΡΗΣΕ ΠΑΛΙΝ ΕΠ’ ΕΝΟΙΚΙΩ ΑΓΡΟΥΣ ΕΙΣ 80 ΛΕΡΙΟΥΣ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (Του ανταποκριτού μας).
Μεταδίδεται εκ Λέρου, ότι εντός των ημερών θα τακτοποιηθούν αι 80 οικογένειαι αγροτών της περιφερείας Ξηροκάμπου, κατόπιν αποφάσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πάτμου, διά της οποίας θα επανενοικιασθούν τα κτήματα της Μονής, προς τους εν λόγω 80 αγρότας.

Εξ άλλου έγκυρος πηγή εδήλωσεν, ότι η Ιερά Μονή, θα προβή εις μακροχρόνιον ενοικίασιν των εις Ξηρόκαμπον Λέρου ευρισκομένων κτημάτων της.
Κατόπιν τούτου υπό των κατοίκων του Ξηροκάμπου, απεστάλησαν επιστολαί προς τον καθηγούμενον κ.κ. Ιερεμίων, διά των οποίων εκφράζουν ευχαριστίας και ευγνωμοσύνη των.
Σ.Ν. ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

ΠΡΟΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΝΑ ΨΕΚΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΩΝ ΜΕ «ΡΟΓΚΟΡ»
Δι’ ανακοινώσεώς της η Διεύθυνσις Γεωργίας προτρέπει τους ελαιοπαραγωγούς όπως μέχρι τέλους του μηνός προβούν εις ψεκασμούς των ελαιοδένδρων διά του νέου φαρμάκου «ρογκόρ», προς καταπολέμησιν του δάκου. Διά της αυτής ανακοινώσεως, τονίζεται ότι μετά το τέλος του μηνός εάν δεν έχουν γίνει ψεκασμοί, θα υπάρχουν προσβολαί του καρπού, αι οποίαι πρέπει να αποσοβηθούν.

ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ ΕΠΡΟΤΑΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΟΥΝΕΣΚΟ» ΔΙ’ ΑΝΩΤΕΡΑΝ ΘΕΣΙΝ ΤΟΥ ΟΗΕ ΕΙΣ ΚΟΓΚΟ
ΚΑΡΠΑΘΟΣ (του ανταποκριτού μας).
Η Διεθνής οργάνωσις «ΟΥΝΕΣΚΟ» επρότεινε την θέσιν του εμπειρογνώμονος επί των επαγγελματικών προσανατολισμών διά την νέαν Δημοκρατίαν του Κογκό, εις τον μέχρι τούδε ανώτερον υπάλληλον του υπουργείου Παιδείας και ειδικώς μετεκπαιδευθέντα εις Ελβετίαν δημοδιδάσκαλον εκ Καρπάθου κ. Ντίνον Παλαρτζήν, ήδη διαμένονται εις Κογκό.

ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΗΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΙΑ ΤΑΣ ΘΕΡΜΑΣ ΤΩΝ ΕΥΧΑΣ
Εις απάντησιν ευχετηρίου τηλεγραφήματος του Νέου Εργατικού Κέντρου Δωδεκανήσου, επί τη αναγγελία των αρραβώνων της ΑΒΥ της πριγκηπίσης Σοφίας μετά της ΑΒΥ του πρίγκηπος Δόν Χουάν Κάρλος, αι Αυτών Μεγαλειότητες οι Βασιλείς απέστειλαν τηλεγράφημα, διά του οποίου εκφράζουν θερμάς ευχαριστίας προς τον εργατικόν κόσμον της Δωδεκανήσου διά την συμμετοχήν του εις την χαράν των Βασιλέων.

ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΥΪΓΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Κατά τα τέλη τρέχοντος μηνός θα αρχίση εις τας κοινότητας της Ρόδου η καταπολέμησις της μυΐγας της Μεσογείου, βάσει οδηγιών των αρμοδίων Γεωργικών υπηρεσιών. Ήδη ήρχισαν αι προετοιμασίαι εις τας κοινότητας διά την διενέργειαν των ενδεδειγμένων ψεκασμών.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...