Δωρεάν φροντιστηριακή υποστήριξη θα έχουν είκοσι μαθητές της Ρόδου

Δωρεάν φροντιστηριακή υποστήριξη  θα έχουν είκοσι μαθητές της Ρόδου

Δωρεάν φροντιστηριακή υποστήριξη θα έχουν είκοσι μαθητές της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 727 ΦΟΡΕΣ

Περίπου 20 μαθητές που ανήκουν σε οικογένειες δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου στην περιοχή μας θα έχουν δωρεάν φροντιστηριακή υποστήριξη τη φετινή χρονιά, με μέριμνα του σωματείου των Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για παιδιά των οποίων οι γονείς αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να πληρώσουν τα δίδακτρα των φροντιστηρίων τους. Όμως δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές αυτούς να έχουν υποστήριξη σε όποια μαθήματα επιθυμούν, αφού θα τα παρακολουθούν δωρεάν.

Για τη βοήθεια που παρέχεται και φέτος ενημέρωσαν την κοινή γνώμη η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη και ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Βυρίνης, καλώντας τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου να κάνουν αίτηση εάν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα.

Μάλιστα, όπως δήλωσε χθες η κ. Γιασιράνη, εδώ και μία δεκαετία παρέχουν τα μέλη του σωματείου τη στήριξή τους στα παιδιά των δικαιούχων του παντοπωλείου σε ό,τι αφορά τα φροντιστηριακά τους μαθήματα, λέγοντας και τα εξής: «Στο πρόσωπο του Θανάση Βυρίνη ευχαριστώ όλους τους ιδιώτες φροντιστές γιατί όλα αυτά τα χρόνια κάνουν αυτή τη δουλειά ήσυχα και αθόρυβα.

Η ηλικιακή ομάδα που ζητάει υποστήριξη είναι τα παιδιά του Λυκείου. Έχουμε φέτος αιτήματα στο κοινωνικό παντοπωλείο από οικογένειες παιδιών που φοιτούν στις 3 τάξεις του και είναι από 11 οικογένειες... Η υποστήριξη που παρέχεται φέτος συνολικά σε φροντιστηριακά μαθήματα είναι 40. Είναι μία πλούσια γκάμα από θεωρητικής και πρακτικής κατεύθυνσης θέματα.

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεννόηση με τους ιδιώτες φροντιστηριούχους έχει μία εξαιρετική συνεργασία και τους ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό που κάνουν τόσα χρόνια αθόρυβα και εύχομαι να συνεχίσουν αυτή την παροχή σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτής της υποστήριξης».

Από την πλευρά του ο κ. Βυρίνης μιλώντας για τη βοήθεια που παρέχουν τα μέλη του δήλωσε τα εξής:
«Με την περιφέρεια έχουμε μία αγαστή συνεργασία. Πάντα καταγράφει τις ανάγκες αυτών των οικογενειών και μέσα σε αυτές είναι και το φροντιστήριο το οποίο στη χώρα μας αποτελεί έναν βασικό συντελεστή μίας παράλληλης παιδείας.

Είναι ο βασικός λίθος όσον αφορά τη στήριξη των παιδιών κυρίως στις εξετάσεις. Είναι η 15η χρονιά που το κάνουμε καθώς πέντε χρόνια πριν συνεργαζόμασταν με τον δήμο στις αντίστοιχες δομές. Είναι μία ανάγκη της ελληνικής οικογένειας η οποία εστιάζει κυρίως στη μεσαία και στη χαμηλή οικονομική τάξη. Είναι τα παιδιά που δεν έχουν τις δυνατότητες.

Είμαστε πάντα πρόθυμοι να συνδράμουμε στους ανθρώπους και στις οικογένειες οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν έστω και ένα μηνιαίο δίδακτρο και είμαστε χαρούμενοι γιατί και τα 15 φροντιστήρια που συνήθως συμμετέχουμε σε αυτήν τη διαδικασία, ποτέ δεν το είδαμε σαν επιπλέον επιβάρυνση. Είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού τέτοιος που να πρέπει να μετέχει στην διαδικασία χωρίς να σκέφτεται το αντίτιμο».

Μάλιστα, όπως τόνισε, υπάρχει εχεμύθεια και δεν ξέρει το κάθε παιδί στο φροντιστήριο αν το διπλανό του είναι μέλος ή όχι αυτής της ωφέλειας. «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί έχουμε αντιληφθεί ότι η ελληνική οικογένεια κυρίως την τελευταία διετία, βάλλεται οικονομικά. Επομένως είναι αναγκαίο όσο μπορούμε και όσο υπάρχουν ανάγκες να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες» κατέληξε.

Όπως τονίστηκε, οι θέσεις είναι απεριόριστες. Τα παιδιά σήμερα είναι περίπου 20 και προέρχονται από 11 οικογένειες έχοντας στήριξη σε όσα μαθήματα έχουν ανάγκη. Σημειώνεται ότι συνήθως ο αριθμός τους κυμαίνεται από 20 έως 30 οικογένειες με περίπου 40 παιδιά συνολικά αλλά φέτος η συμμετοχή είναι πολύ μικρότερη.

Επίσης, σύμφωνα με όσα τονίστηκαν από την κ. Γιασιράνη, η παροχή της στήριξης γίνεται σύμφωνα με τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια τα οποία το κοινωνικό παντοπωλείο εκ του κανονισμού του αξιολογεί για την ένταξη στο κοινωνικό παντοπωλείο. Άρα, όπως είπε, οι οικογένειες που δέχονται βοήθεια είναι οικογένειες που έχουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και είναι χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου.

«Αυτό γίνεται με απόλυτη εχεμύθεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τη λίστα την παραλαμβάνει ο κ. Βυρίνης, ο πρόεδρος του συλλόγου, και τη διαχειρίζεται με απόλυτη διακριτικότητα και τα στοιχεία είναι απόρρητα» υπογράμμισε επίσης η αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου των φροντιστών είπε και τα εξής: «Τα φροντιστήρια ενημερώνουν τον γονέα και κανέναν άλλον.

Τα φροντιστήρια παράλληλα στηρίζουν και άλλες οικογένειες με τον ίδιο τρόπο που δεν είναι ενταγμένες στο κοινωνικό παντοπωλείο. Επειδή όμως είμαστε μία μικρή κοινωνία και γνωρίζουμε προβλήματα και στηρίζουμε και άλλους μαθητές επιπρόσθετα».

Τέλος, η κ. Γιασιράνη κατέληξε λέγοντας: «Είναι μία σημαντική κοινωνική προσφορά για τους ανθρώπους που έχουν παιδιά σε αυτές τις ηλικίες. Είναι πολύ σημαντική στήριξη, καθώς οι οικογένειες έχουν αγωνία για το μέλλον των παιδιών. Αυτή η σταθερή προσήλωση και στήριξη των φροντιστηριούχων και η κοινωνική τους προσφορά έπρεπε κάποτε να ειπωθεί και να την μάθουν όλοι».

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι μέσα από πόρους του ΤΕΒΑ σχεδιάζεται η υλοποίηση ανάλογου προγράμματος στις επαρχίες Καλύμνου και Καρπάθου όπου οι φροντιστές θα πληρώνονται μέσα από τα κονδύλια του προγράμματος αυτού.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο