Γ. Χατζημάρκος: Πάμε για μια χρονιά-έκπληξη στον τουρισμό

Γ. Χατζημάρκος: Πάμε για μια χρονιά-έκπληξη στον τουρισμό

Γ. Χατζημάρκος: Πάμε για μια χρονιά-έκπληξη στον τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1782 ΦΟΡΕΣ

Η επιτυχημένη τουριστικά πορεία του Σεπτεμβρίου για τα νησιά μας ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, καθώς η κίνηση εξελίσσεται αρκετά καλά και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεπεράσει τις επιδόσεις του 2019 που ήταν η χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό μας.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, η σεζόν φέτος κύλησε με μεγάλη αγωνία καθώς περιμέναμε να δώσει εισόδημα στα νησιά μας, μετά τα όσα έγιναν στο μέτωπο της πανδημίας.

Όπως έκανε γνωστό, στα περισσότερα νησιά η τουριστική σεζόν βαίνει προς το τέλος της, όχι όμως και στα μεγάλα, όπου ακόμη οι τουρίστες έρχονται για διακοπές, ενώ τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αναμένονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι επιδόσεις της οικονομίας σε αυτά.

Σύμφωνα με όσα είπε, στα μικρά νησιά το επίπεδο οικονομίας είναι ανώτερο του 2019, τα μεσαία δείχνουν ότι έχουν ξεπεράσει το 2019 οριακά ενώ στα 4 μεγάλα νησιά, τα βαριά χαρτιά του τουρισμού, όπως τα αποκάλεσε, δηλαδή σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Σαντορίνη, κάποια βρίσκονται στα όρια του 2019 και κάποια άλλα υπολείπονται αυτής της χρονιάς.

Όμως σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, ο Σεπτέμβριος εξελίσσεται αρκετά καλά, ενώ και για τον Οκτώβριο υπάρχουν αρκετά αισιόδοξα στοιχεία τόσο για τις κρατήσεις όσο και για τις πτήσεις. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε όμως και στον Νοέμβριο για τον οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «έρχονται πολλές κρατήσεις» και πάμε «εβδομάδα με εβδομάδα», κάνοντας λόγο για μία χρονιά έκπληξη.

Παράλληλα υπογράμμισε το πόσο θετική εξέλιξη είχε το τουριστικό ρεύμα για τα νησιά μας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι νησιώτες πρέπει να είναι υπερήφανοι. «Όλοι έδωσαν καλό αγώνα και αυτά τα αποτελέσματα δεν μπορεί να τα φέρει ένα μόνο φορέας. η νίκη είναι ολόκληρης της κοινωνίας και ευχόμαστε να πάμε όσο γίνεται πιο πολύ μέσα στον Νοέμβριο για τα μεγάλα νησιά» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου Κώστας Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στην πορεία του τουριστικού ρεύματος φέτος υπογράμμισε στη συνεδρίαση ότι σε ό,τι αφορά τα μεγάλα νησιά, ο Σεπτέμβριος καταγράφει ποσοστό 81% συγκριτικά με την κίνηση του αντίστοιχου μήνα του 2019, ενώ για τα μικρά νησιά η σεζόν εξελίχθηκε ιδιαίτερα καλά.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι για τη Ρόδο και την Κω κάθε εβδομάδα που περνά η κίνηση κλείνει με αύξηση από 12% έως 14%, ενώ ειδικά προχθές Κυριακή, η αύξηση έφτασε το 14,5%, μία ιδιαίτερα θετική πορεία που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Εξίσου καλά είναι όμως τα μηνύματα, όπως είπε, και για τον Οκτώβριο και μάλιστα θα πάει πολύ καλύτερα από πέρυσι.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο