Προβληματισμός για τα rapid test των μαθητών κάτω των 12 ετών

Προβληματισμός για τα rapid test των μαθητών κάτω των 12 ετών

Προβληματισμός για τα rapid test των μαθητών κάτω των 12 ετών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1590 ΦΟΡΕΣ

Τον προβληματισμό και την αγανάκτησή του για το γεγονός οτι οι γονείς θα πρέπει να πληρώνουν τα rapid test των -κάτω των 12 ετών- παιδιών τους σε περίπτωση που υπάρχει κρούσμα στην τάξη, εξέφρασε συμπολίτης μας με επιστολή του στη «Ροδιακή», τονίζοντας ότι θα πρέπει να μεριμνήσουν σε ένα νησί, όπως η Ρόδος, να πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ δειγματοληψίας και το απόγευμα.

Ο συμπολίτης μας, πατέρας δύο παιδιών, είναι αναγκασμένος να πραγματοποιεί 2 rapid test την εβδομάδα εφόσον έχει δύο παιδιά και εφόσον έχει εμφανιστεί κρούσμα στο σχολείο που πηγαίνουν.

Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής: «Εμείς ως γονείς που υπακούουν τόσο στους κανόνες και τους νόμους αλλά και για την προστασία των παιδιών μας εμβολιαστήκαμε και περιμένουμε τα δύο μας παιδιά να μπουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού κάποια στιγμή που θα επιτραπεί για τις ηλικίες κάτω των 12 ετών. Στο σχολείο των παιδιών (Δημοτικό) εμφανίστηκε κρούσμα στην τάξη τους και πολύ σωστά ο κανονισμός λέει να γίνουν 2 rapid test σε διάστημα 7 ημερών για να επιτραπεί η είσοδος στα παιδιά μας. Μέχρι εδώ άψογα...

Έλα που τα δωρεάν τεστ γίνονται στο κέντρο δειγματοληψίας μέχρι το μεσημέρι... Για τους γονείς που δουλεύουν δεν υπάρχει δημόσιος φορέας που να κάνει τεστ το απόγευμα σε κανένα σημείο του νησιού... Οπότε η πλειονότητα των εργαζόμενων γονέων ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να πληρώνει από 10 ευρώ το τεστ για να πάνε τα παιδιά στο ΣΧΟΛΕΙΟ... Δηλαδή εμείς που έχουμε 2 παιδιά στο ίδιο ΔΗΜΟΤΙΚΟ θέλουμε 40ευρω την εβδομάδα για να κάνουν το μάθημά τους, για μια διαδικασία που ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ να ακολουθήσουμε. Το πρόβλημα γίνεται τεράστιο αν σκεφτείτε πως τα κρούσματα στα σχολεία είναι και πολλά και ιδιαίτερα στα Δημοτικά που ο εμβολιασμός είναι μηδενικός...

Βάλτε στην εξίσωση οικογένειες με 3 και 4 παιδιά... Είναι αστείο ολόκληρο νησί στο μέγεθός της Ρόδου να μη δέχεται το Νοσοκομείο να κάνει τεστ ή να μην υπάρχει μια δομή που να προνοεί για τα παιδιά που σχολούν από το ολοήμερο...».

Διαβάστε ακόμη

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών