Γ. Ματσίγκος: Μπορούμε να ξεπεράσουμε το 1.300.000 αφίξεις και να πάμε τη σεζόν μέχρι 14 Νοεμβρίου

Γ. Ματσίγκος: Μπορούμε να ξεπεράσουμε το 1.300.000 αφίξεις και να πάμε  τη σεζόν μέχρι 14 Νοεμβρίου

Γ. Ματσίγκος: Μπορούμε να ξεπεράσουμε το 1.300.000 αφίξεις και να πάμε τη σεζόν μέχρι 14 Νοεμβρίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1541 ΦΟΡΕΣ

«Μπορούμε να ξεπεράσουμε φέτος το 1.300.000 αφίξεις στον τουρισμό» δήλωσε μιλώντας στον “Sky Rodos” χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.

«Πάμε πολύ καλύτερα στον τουρισμό από περίμεναν πολλοί. Είχα αναφέρει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε το 1.300.000 αφίξεις και από ό,τι φαίνεται θα το καταφέρουμε. Μέχρι σήμερα έχουν αφιχθεί 1.140.000 επισκέπτες. Μπορούμε να έχουμε ακόμα 200.000 τουρίστες μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι αυτό πολύ μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστούμε τα δεδομένα του 2019», τόνισε

Πέρυσι θύμισε ο κ. Ματσίγκος, ότι αφίχθησαν στο νησί 586.000 επισκέπτες γεγονός που σημαίνει ότι υπερδιπλασιάστηκαν οι αφίξεις σε σχέση με πέρυσι.
«Η Ρόδος είναι εμβληματικός, ελκυστικός τουριστικός προορισμός και πουλάει. Προσέφερε και ασφάλεια, κάτι που προβάλαμε παντού. Επίσης ήταν πολύ προσιτές και οι τιμές στα ξενοδοχεία που δούλεψαν και με προσφορές», είπε ο κ. Ματσίγκος και πρόσθεσε ότι θετικά για τον τουρισμό λειτούργησε το γεγονός ότι απρόσκοπτα γίνονταν τα τεστ για τον κορωνοϊό.

«Σχεδόν όλα τα κράτη ζητούσαν κατά την επιστροφή αρνητικό τεστ. Οργανωθήκαμε γρήγορα και χάρη και στη βοήθεια του Ιατρικού Συλλόγου εξυπηρετούσαμε 15.000 άτομα σχεδόν την ημέρα», είπε ο κ. Ματσίγκος.
Σε ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη της σεζόν από δω και πέρα ο κ. Ματσίγκος δήλωσε πως είναι πολύ καλές οι προοπτικές και τον Οκτώβριο μήνα.

«Και ο Οκτώβριος φαίνεται πως θα πάει πολύ καλά σε ό,τι αφορά τις αφίξεις των τουριστών. Δεν θα είναι μεν σαν τον Σεπτέμβριο αλλά θα πλησιάσουμε τις 200.000 αφίξεις έναντι των 300.000 του τρέχοντος μήνα», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων.

«Οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες από κάποιες αεροπορικές εταιρείες με τελευταία επιστροφή τη 14η Νοεμβρίου. Πετύχαμε έστω και δύο εβδομάδες μια μικρή επέκταση της σεζόν», τόνισε.
Ο κ. Ματσίγκος αναφέρθηκε και στις αφίξεις των τουριστών από τη Μεγάλη Βρετανία που πάνε καλά.
Η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας είναι η δεύτερη σε τάξη μεγέθους αφίξεων μετά τη Γερμανική και ακολουθούν η Πολωνία και η Τσεχία ενώ έκπληξη ήταν η αγορά της Γαλλίας.

«Αυτοί που σιγά σιγά μας αφήνουν είναι οι αφίξεις από το Ισραήλ. Το αναφέρω ότι οι προγραμματισμένες πτήσεις από τη συγκεκριμένη αγορά δεν είναι αυτές που θα θέλαμε τον Οκτώβριο», είπε.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων τόνισε ότι το θετικό ήταν ότι οι τουρίστες κυκλοφόρησαν στην αγορά και μετακινήθηκαν περισσότερο με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και ταξί και λιγότερο με λεωφορεία. «Ξόδεψαν περισσότερα χρήματα φέτος οι επισκέπτες στην αγοράς μας», υπογράμμισε ο κ. Ματσίγκος.

Μ. Μαρκόπουλος: Η Ρόδος πρωταγωνιστεί στον τουρισμό
«Η φετινή σεζόν έδωσε μεν πολλές αφίξεις αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε. Η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων είναι κάτι διαφορετικό από τις αφίξεις και τον τζίρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων», δήλωσε μεταξύ άλλων χθες στον “Sky Rodos” ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος.

Όπως υπογράμμισε, μετά την περσινή δύσκολη τουριστική σεζόν οι πληγές σε οικονομικό επίπεδο είναι ακόμη ανοικτές.
Και ο κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο εμβληματικός πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, όπως είπε πάντα έθεταν τη διαφορετικότητα αφίξεων εσόδων και τζίρου των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας των οφειλών που είχαν ιδιοκτήτες κάποιων ξενοδοχείων στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.
Οι οφειλές των ξενοδόχων είναι ο λόγος που κάποια ξενοδοχεία αλλάζουν χέρια, όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και τη φετινή σεζόν και τους επόμενους μήνες θα αλλάξουν χέρια. Στην αντίληψή μου έχουν πέσει οι πωλήσεις 7 - 8 ξενοδοχείων της Ρόδου», δήλωσε.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της φετινής σεζόν τόνισε ότι θα υπάρξει υποτυπώδης τουριστική κίνηση μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

«Θα έχουμε ένα καλύτερο Οκτώβριο από ό,τι είχαμε συνηθίσει. Αυτό δεν αφορά όλα τα ξενοδοχεία. Υπάρχουν μονάδες που κλείνουν την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τα ξενοδοχεία που απευθύνονται στη βρετανική αγορά γιατί βλέπουν φέτος κάποιοι φως», είπε ο κ. Μαρκόπουλος

«Αυτό που θα μου μείνει από τη φετινή σεζόν είναι ότι ο προορισμός που λέγεται «Ρόδος» είναι ανθεκτικός, πουλάει και είναι ελκυστικός. Δείξαμε πως μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στον τουρισμό. Καταφέραμε να διαχειριστούμε το θέμα που αφορά την παροχή ασφάλειας στους επισκέπτες σε σχέση με τον κορωνοϊό. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι τουρίστες που ήρθαν φέτος έμειναν ευχαριστημένοι και θα ξανάρθουν» , τόνισε ο πρόεδρος της ΕΞΡ.

Στα θετικά της φετινής σεζόν, όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, το γεγονός ότι οι τουρίστες κυκλοφόρησαν στην αγορά και ξόδεψαν χρήματα και μάλιστα περισσότερα σε σύγκριση με άλλα έτη.
«Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έγινε φέτος στον τουρισμό μας», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών