Eντυπωσίασε η Φιλαρμονική Καλυθιών - Καλλιθέας Ρόδου στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Eντυπωσίασε η Φιλαρμονική Καλυθιών - Καλλιθέας  Ρόδου στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Eντυπωσίασε η Φιλαρμονική Καλυθιών - Καλλιθέας Ρόδου στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 795 ΦΟΡΕΣ

Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Καλυθιών - Καλλιθέας Ρόδου προσέλκυσαν τα βλέμματα όλων, στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Φαληρακίου, υπό την καθοδήγηση του Μαέστρου Γεώργιου Μαλωίνα, παρουσιάζοντας ένα γεμάτο πρόγραμμα με διασκευές που περιλάμβαναν μουσική από τον κινηματογράφο, ροκ επιτυχίες αλλά και κομμάτια σημαντικών ξένων καθώς και Ελλήνων συνθετών.

Η Φιλαρμονική βρισκόταν μέσα σε τρενάκι και στο πέρασμά της, δεχόταν τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.
Η Φιλαρμονική της Καλλιθέας Ρόδου, ιδρύθηκε το 1995, από τον αρχιμουσικό Γιώργο Μαλωίνα, που έχει τη διεύθυνση της έως σήμερα.

Η Φιλαρμονική αποτελείται από ερασιτέχνες μουσικούς, (κυρίως από παιδία από τον πρώην δήμο Καλλιθέας).
Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής μαθαίνουν τα όργανα και διδάσκονται μουσική στον χώρο της Φιλαρμονικής, που έχει παραχωρηθεί από τον πρώην δήμο Καλλιθέας.
Τα μαθήματα και τα όργανα είναι όλα δωρεάν ως πρόσφορα του πρώην δήμου Καλλιθέας Ρόδου.

Η Φιλαρμονική παίζει σε Λιτανείες, σε Εθνικές εορτές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δίνει συναυλίες, ιδίως το καλοκαίρι, στο νησί της Ρόδου καθώς και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το ρεπερτόριο της αποτελείται από Ελληνική και Ξένη μουσική που ενορχήστρωση πάντα κάνει ο αρχιμουσικός Γιώργος Μαλωίνας.

Κρίνεται αναγκαία η εποικοδομητική συνεργασία όλων των φορέων του Δήμου και ειδικά με τον ΔΟΠΑΡ Ρόδου για την αποτελεσματική και επιτυχημένη πορεία της Φιλαρμονικής.

«Να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας στον ΔΟΠΑΡ Ρόδου, στη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών και στον Δήμο Ρόδου για την ηθική και οικονομική υποστήριξη που μας παρέχουν. Ευελπιστούμε στο μέλλον να αξιοποιήσουμε το ενδελεχές και αμείωτο ενδιαφέρον όλων των φορέων για να ενδυναμωθεί η συμμετοχή της Φιλαρμονικής στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Φιλαρμονική Καλυθιών-Καλλιθέας Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας