Υποβρύχιοι καθαρισμοί στη Σύμη

Υποβρύχιοι καθαρισμοί στη Σύμη

Υποβρύχιοι καθαρισμοί στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 324 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω», μιας κοινής προσπάθειας της Procter & Gamble και της ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με τον Δήμο Σύμης για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές η περιβαλλοντική οργάνωση “iSea” θα πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο δύο υποβρύχιους καθαρισμούς.

Συγκεκριμένα: Θα πραγματοποιηθούν δύο υποβρύχιοι καθαρισμοί, ο ένας την 30ή Σεπτεμβρίου 2021 στο κεντρικό λιμάνι από τις 16:00 έως και τις 19:00 και ο δεύτερος την 1η Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή «Χαράνι» από τις 10:00 έως και την 13:00.

Στο πλαίσιο του προγράμματος γίνεται κάλεσμα για εθελοντές οι οποίοι θα βοηθήσουν την ομάδα της “iSea” καθ’ όλη τη διάρκεια των καθαρισμών. Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω» κατά το οποίο έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περισσότερες από 160 δράσεις καθαρισμών σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, 66 δράσεις παράκτιων καθαρισμών έχουν πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή περίπου 930 εθελοντών σε όλη τη χώρα με την παράλληλη εκπαίδευση των πολιτών για τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και τη συλλογή ερευνητικών δεδομένων μέσα από την καταγραφή τους, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση περισσότερων από 6.500 κιλών απορριμμάτων.

Από το 2020 το πρόγραμμα εστίασε σε υποβρύχιους καθαρισμούς στο Βόρειο Αιγαίο, τον Βόλο, το Ιόνιο και τις Κυκλάδες. έχοντας ολοκληρώσει περισσότερες από 84 δράσεις με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 εθελοντών κατάφεραν την απομάκρυνση περίπου 50 τόνων απορριμμάτων σε συνεργασία με καταδυτικά κέντρα και τοπικούς φορείς.

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Στη Σύμη για τους εορτασμούς η Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στη Σύμη η ιστορική επέτειος

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο