Κηδεύτηκε χθες ο Γιώργος Λιναρδής

Κηδεύτηκε χθες ο Γιώργος Λιναρδής

Κηδεύτηκε χθες ο Γιώργος Λιναρδής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 548 ΦΟΡΕΣ

Κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι στη Ρόδο ο τελευταίος Δωδεκανήσιος Ιερολοχίτης Γιώργος Λιναρδής (ή Λινάρδος). Η εξόδιος ακολουθία έγινε στο νεκροταφείο των Ταξιαρχών χοροστατούντος του μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου και με την παρουσία εκπροσώπων του Στρατού (κυρίως της τοπικής ηγεσίας) συγγενών και φίλων του 95χρονου Ιερολοχίτη από τη Χάλκη.

Συγκεκριμένα, παρέστησαν ανώτεροι αξιωματικοί της 95 ΑΔΤΕ, ο δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Ευστρατίου, ο πρόεδρος του παραρτήματος Δωδεκανήσου της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού αντιστράτηγος ε.α. Μηνάς Παπαδάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Πανορμίτης Βιτσέντζος κ.α.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο διοικητής ΑΣΔΕΝ αντιστράτητος Νικόλαος Φλάρης, ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο Δήμος Χάλκης, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών, οι Έφεδροι Καταδρομείς και άλλοι.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που κομάντος από τη μονάδα της Καλάθου εναπόθεσαν έναν μπερέ των καταδρομέων στο φέρετρο του Γιώργου Λιναρδή...

Η παρουσία του κ.κ. Κυρίλλου στην κηδεία του Ιερολοχίτη προκάλεσε ευμενή σχόλια και απέδειξε το υψηλό ήθος και την εκτίμηση που τρέφει ο μητροπολίτης Ρόδου για ανθρώπους και γεγονότα του τόπου και που πάντοτε σπεύδει να τιμήσει.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Χάλκης αποφάσισε να δώσει το όνομα του Γιώργου Λιναρδή στο ελικοδρόμιο του νησιού, ενώ ο Δήμος Ρόδου απουσίαζε από την κηδεία του Ιερολοχίτη.

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια