Δύο συλλήψεις στην Κάλυμνο για παραβίαση περιοριστικών όρων

Δύο συλλήψεις στην Κάλυμνο για παραβίαση περιοριστικών όρων

Δύο συλλήψεις στην Κάλυμνο για παραβίαση περιοριστικών όρων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 328 ΦΟΡΕΣ

Στην Κάλυμνο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν προχθές, από αστυνομικούς του νησιού, ένας 39χρονος αλλοδαπός και ένας 48χρονος Έλληνας οι οποίοι είχαν παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες κατηγορούνται σε διαφορετικές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών για τις οποίες τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Τους όρους αυτούς δεν τους τήρησαν και έτσι σε βάρος τους εκδόθηκαν βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου με τα οποία συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση στην οποία κατηγορείται ο 38χρονος αλλοδαπός είχε εξιχνιαστεί το 2014 και αφορούσε δενδρύλλια κάνναβης που βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορουμένου.
Σε ό,τι αφορά τον 48χρονο Έλληνα η υπόθεση για την οποία κατηγορείται είχε διαλευκανθεί πριν από τρία χρόνια και περιλάμβανε από ναρκωτικά και όπλα μέχρι αρχαίους αμφορείς!

Ειδικότερα, ήταν 8 Σεπτεμβρίου 2018 όταν αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου, πραγματοποίησαν συντονισμένη έρευνα στο σπίτι του 48χρονου.
Όπως είχε ανακοινωθεί επισήμως από την αστυνομία, η «επιχείρηση» έρευνας στο σπίτι του 48χρονου στήθηκε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν οι αστυνομικοί στη διάθεσή τους. Έτσι με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και παρουσία δικαστικού λειτουργού βρήκαν στο σπίτι του συλληφθέντος:

• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 27,7 γραμμαρίων, τοποθετημένης σε εννέα συσκευασίες
• 8 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,65 μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε σε περίφρακτο εξωτερικό χώρο
• Θρυμματιστή κάνναβης
• Ποσότητα λαθραίου καπνού βάρους 208 γραμμαρίων
• 2 σπαθιά με λάμες μήκους 52 και 64 εκατοστών.
• Μαχαίρι-στιλέτο τύπου «πεταλούδας»

• 2 αεροβόλα πιστόλια
• 2 αρχαίους αμφορείς ύψους 90 εκατοστών και 1 μέτρου, αντίστοιχα
• 3 κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 55,15 ευρώ.

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ ο λαθραίος καπνός στάλθηκε στην αρμόδια τελωνειακή Αρχή Καλύμνου, προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Τα ανευρεθέντα αρχαία αντικείμενα, εναλίας προελεύσεως, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής κληρονομιάς» και εκτιμάται ότι ανήκουν χρονολογικά στη Ρωμαϊκή περίοδο.

Για αυτή την υπόθεση σε βάρος του 48χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών