Η κοινοπραξία οργανισμών σταφυλών θα ιδρύσει κέντρο στη Ρόδο

Η κοινοπραξία οργανισμών σταφυλών θα ιδρύσει κέντρο στη Ρόδο

Η κοινοπραξία οργανισμών σταφυλών θα ιδρύσει κέντρο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 134 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 3 Οκτωβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3145

Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΑΦΥΛΩΝ ΘΑ ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ

Κατ’ απολύτως θετικάς πληροφορίας εξ Αθηνών η Κοινοπραξία Συνεταιριστικών οργανισμών Σταφυλών προτίθεται να ιδρύση εις Ρόδον κέντρον Αποθηκεύσεως σταφυλών.

Ως εγνώσθη περαιτέρω η ως άνω κοινοπραξία θα συγκεντρώνη ποσότητας σταφίδας, αίτινες ευρίσκονται εις χείρας μικρεμπόρων.
Η τιμή συγκεντρώσεως θα είναι προς 7 δρχ. το χιλιόγραμμον διά σταφίδας κατηγορίας Νο4.
Ήδη ως ανεκοινώθη αρμοδίως η όλη μελέτη ευρίσκεται προς υπογραφήν υπό του διευθυντού της Κοινοπραξίας.

ΕΛΗΞΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΚΑΛΑΜΩΝΑ
Έληξαν τα εις Καλαμώνα οργανωθέντα μαθήματα διά στελέχη των Ομίλων Αγροτοπαίδων, τα οποία παρηκολούθησαν 26 νεανίδες και νέοι. Η ανάπτυξις των διαφόρων θεμάτων εγένετο υπό ειδικών της Επιθεωρήσεως και της Διευθύνσεως Γεωργίας γεωπόνων και υπαλλήλων Αγροτικής Οικοκυρικής, εδόθησαν δε οδηγίαι διά το ετήσιον πρόγραμμα, την κοινοτικήν ανάπτυξιν, την ψυχαγωγίαν του χωριού, τον αθλητισμόν εις την ύπαιθρον και την ανάπτυξιν του συνεταιριστικού πνεύματος.
Ως εδήλωσεν αρμόδιος της Διευθύνσεως Γεωργίας τα μαθήματα εστέφθησαν υπό πλήρους επιτυχίας, αναμένεται δε ότι θα αποδώσουν λίαν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η ΕΓΣΔ ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΝ ΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΥΤΗΣ
Αφίκετο κατ’ αυτάς εις την πόλιν μας ο κ. Ανδρεάκης όστις είναι ειδικός απεσταλμένος του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητος διά την παροχήν εις τους αρμοδίους παράγοντας της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών πληροφοριών διά την εξεύρεσιν καλυτέρου τρόπου οργανώσεως των υπηρεσιών ταύτης. Ο κ. Ανδρεάκης θα αναχωρήση αύριον το εσπέρας.
Δέον να σημειωθή ότι ο κ. Ανδρεάκης κατήλθεν εις Ρόδον δαπάναις του ως άνω Κέντρου.

ΘΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ, ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ
Ανεχώρησε προχθές εκ Ρόδου συνεργείον του Ραδιοφωνικού Σταθμού με επικεφαλής τον Προϊστάμενον Προγράμματος κ. Αλμυράντην, διά περιοδείαν εις Λέρον, Κω και Νίσυρον. Το συνεργείον θα ηχογραφήση τοπικά τραγούδια διά την βελτίωσιν των προγραμμάτων του Ραδιοσταθμού.

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΝΙΣΥΡΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Κατά πληροφορίας εκ Νισύρου το εκεί ημιγυμνάσιον παραμένει κλειστόν διότι δε έφθασεν εκεί καθηγητής του Δημοσίου. Σημειωτέον ότι τοποθετηθείσα καθηγήτρια ηπείλησε να παραιτηθεί. Η Γεν. Επιθεώρησις όμως δεν έλαβε υπ’ όψιν της την απειλήν και αναμένει την εκπνοήν ωρισμένης προθεσμίας. Εν τω μεταξύ το Γυμνάσιον παραμένει κλειστόν.

ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΑΠΟ 1ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΑ ΞΕΝΟΔ/ΛΗΛΟΥΣ
Πληροφορούμεθα ότι από 1ης Νοεμβρίου θ’ αρχίση λειτουργούσα ως και κατά το παρελθόν έτος, η Σχολή ξένων γλωσσών διά τους ξενοδοχοϋπαλλήλους Ρόδου.
Η εν λόγω Σχολή θα στεγάζεται εις το Εργατικόν Κέντρον, οι δε ξενοδοχοϋπάλληλοι θα χωρισθούν εις τμήματα διά να δύνανται να παρακολουθούν τα μαθήματα καλύτερον.
Εντός των ημερών θ’ αρχίσουν οι εγγραφαί, θα εκδοθή δε σχετική ανακοίνωσις της Ενώσεως Ξενοδοχοϋπαλλήλων.


ΤΟ «ΣΠΡΙΓΚΦΗΛΔ» ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 5ης ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΤΕΡΑ ΔΥΟ ΣΚΑΦΗ
Ως εγνώσθη, η αρχηγίς του Έκτου Αμερικανικού καταδρομικόν «Σπρίγκφηλδ», η οποία επρόκειτο να αποπλεύση χθες, θα αναχωρήση τελικώς την 5ην τρέχοντος, καθώς και το ανεφοδιαστικόν του Έκτου Στόλου «Αλτάιρ». Η παράτασις της παραμονής των πολεμικών ενταύθα, απεφασίσθη διά να μη πραγματοποιηθή η προγραμματισμένη επίσκεψις εις Συρίαν, λόγω της καταστάσεως. Εξ άλλου την 4ην τρέχοντος θα καταπλεύση ανεφοδιαστικόν, το οποίον θα παραμείνη μέχρι της 9ης και την 5ην τρέχοντος θα έλθη έν ακόμη σκάφος το οποίον θα αναχωρήση την 8ην.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...