Αναφορά στην Εισαγγελία Ρόδου για την παράνομη απόρριψη αποβλήτων

Αναφορά στην Εισαγγελία Ρόδου για την παράνομη απόρριψη αποβλήτων

Αναφορά στην Εισαγγελία Ρόδου για την παράνομη απόρριψη αποβλήτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 735 ΦΟΡΕΣ

Αναφορά στην Εισαγγελία Ρόδου για την παράνομη απόρριψη ΑΕΚΚ (Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατεδαφίσεων και Κατασκευών, κοινώς «μπάζα») σε χωματερές που βρίσκονται στο νησί της Ρόδου υπέβαλε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου με τη Δωδεκανησιακή Ανακύκλωση ΑΕΚΚ.

Στην αναφορά τους εκθέτουν το χρόνιο περιβαλλοντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ρόδος που έχει ως αποτέλεσμα την προσβολή του Περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής. «Η έλλειψη υποδομών για χρόνια από το νησί είχε ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση του τοπίου που βλέπουμε, με διάσπαρτες δεκάδες χωματερές σε όλο το νησί με κάποιες από αυτές να είναι τεραστίων διαστάσεων, όπως για παράδειγμα στην περιοχή «Λούκα».

Οι παράνομες χωματερές συντελούν στην καταδίκη της χώρας μας σε βαριά περιβαλλοντικά πρόστιμα ετησίως. Με δεδομένη τη λειτουργία όλων των δομών ανακύκλωσης στο νησί δε νοείται οι χωματερές να αυξάνονται σε αριθμό και μέγεθος.

Οι δύο περιβαλλοντικοί φορείς προσκόμισαν δημοσιεύματα που κάνουν αναφορές σε μπαζότοπους και χωματερές και ζήτησαν την έρευνα για τον λόγο συντήρησης και αύξησης αυτών» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου και της Δωδεκανησιακής Ανακύκλωσης ΑΕΚΚ.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»