Αθώος κρίθηκε τσιγγάνος για επεισόδιο με ομόφυλό του

Αθώος κρίθηκε τσιγγάνος  για επεισόδιο με ομόφυλό του

Αθώος κρίθηκε τσιγγάνος για επεισόδιο με ομόφυλό του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 298 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίου Κω, 36χρονος Ρομά που κατηγορούνταν για τις σωματικές βλάβες που επέφερε σε 27χρονο ομόφυλό του!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από έξι χρόνια στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο στη Ρόδο, εξαιτίας καβγά στον οποίο ενεπλάκησαν οι δύο άνδρες και ο οποίος στάθηκε η αιτία για να βρεθεί στο εδώλιο του δικαστηρίου ο 36χρονος Ρομά κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη αλλά και για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίκη έγινε χθες και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου, απάλλαξε από τις κατηγορίες τον 36χρονο κρίνοντάς τον αθώο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ακροαματική διαδικασία και τις καταθέσεις τόσο των μαρτύρων όσο και του παθόντος δεν προέκυψαν στοιχεία τέτοια που να αποδεικνύουν ότι δράστης των σωματικών βλαβών του 27χρονου είναι ο 36χρονος και έτσι αθωώθηκε.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο και είχαν απαλλαχτεί και άλλοι τρεις Ρομά οι οποίοι φέρονταν να εμπλέκονται στην υπόθεση και αρχικά είχαν κατηγορηθεί.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν μετά από έγκληση που υπέβαλε ο –τότε- 21χρονος Ρομά (σήμερα είναι 27 ετών), κατά του 36χρονου ομόφυλού του για επεισόδιο που σημειώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10.30 το βράδυ στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο.

Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία, τέσσερα άτομα τους πλησίασαν και δύο εξ αυτών χειροδίκησαν εναντίον τους, ενώ ένας άλλος τον χτύπησε στο κεφάλι με σιδερόβεργα με αποτέλεσμα ο 27χρονος να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο από συγγενικό του πρόσωπο.

Σε βάρος του 36χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στις 8 Οκτωβρίου 2015 συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος ισχυρίστηκε πως σε καμία περίπτωση ο τραυματισμός που ισχυρίζεται ότι του έγινε ο 27χρονος αθίγγανος, δικαιολογούν πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα και δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως η καταγγελία σε βάρος του έγινε από τον ομόφυλό του για λόγους εκδίκησης καθώς και στο παρελθόν είχαν λογομαχήσει.
Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, ο 36χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών