Η “Historica”, ένας θεσμός με κύρος και διάρκεια

Η “Historica”, ένας θεσμός με κύρος και διάρκεια

Η “Historica”, ένας θεσμός με κύρος και διάρκεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 167 ΦΟΡΕΣ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος μίλησε για τη φετινή “Historica” και τη σημασία που έχει για τη Ρόδο, στην οποία έχουν γραφτεί χρυσές σελίδες του αθλήματος.

«Για τρίτη χρονιά η “Historica “θα διεξαχθεί στη Ρόδο και θα θυμίσει σε όλους μας, ωραίες στιγμές του παρελθόντος. Εμπνευστές του συγκεκριμένου επιτυχημένου εγχειρήματος είναι ο φίλος επί σειρά ετών και συνεργάτης στην ποδηλασία Γιώργος Βογιατζής, μαζί με τον Μιχάλη Καρπαθάκη και τη Νεμρά Μπαστιάλη.

Η “Historica” είναι μία πραγματική γιορτή για την ποδηλασία και το τετραήμερο από 6 έως 9 Οκτωβρίου, θα αποτελέσει μία συνάντηση παλιών φίλων του ποδηλάτου.
Τυγχάνει να είμαι λάτρης των παλαιών αντικειμένων της ποδηλασίας, τα οποία έχω σε ιδιαίτερο χώρο και μάλιστα στην Πάτρα γίνεται προσπάθεια να γίνει ένα μουσείο αθλητισμού, που θα εμπεριέχει, φυσικά, και παλιά ποδήλατα.

Η Ρόδος πρωταγωνιστεί στην ποδηλασία εδώ και πολλά χρόνια και θεωρώ ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική. Το ποδηλατοδρόμιο που ήταν το πρώτο το οποίο κατασκευάστηκε βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη της ποδηλασίας στο νησί. Η Ελληνική Ομοσπονδία χαιρετίζει την προσπάθεια των διοργανωτών της “Historica” κι όσο μπορούμε στηρίζουμε και από τη δική μας την πλευρά.

Είναι πολύ σημαντικό ότι η “Historica” περιλαμβάνει πολλές παράλληλες δράσεις, όπως τον διασυλλογικό αγώνα πίστας, την έκθεση παλιού ποδηλάτου, την καθιερωμένη βόλτα 50 χιλιομέτρων και τα επιμορφωτικά σεμινάρια. Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι την έκθεση θα επισκεφτούν και μαθητές. Η νέα γενιά οφείλει και πρέπει να πάρει μία γεύση απ’ όσα γίνονταν στη Ρόδο στο παρελθόν. Έχω τρέξει στο ποδηλατοδρόμιο το 1973, ήταν τότε που μεσουρανούσαν στην ελληνική ποδηλασία ο Κούτρας και ο Μανίκαρος.

Οι αγώνες της ποδηλασίας ήταν ένα μεγάλο γεγονός για όλη τη Ρόδο και εκατοντάδες κόσμου βρίσκονταν στις κερκίδες. Η Ε.Ο.Π. χαιρετίζει τη “Historica” αν και είμαι σίγουρος ότι η επιτυχία της και φέτος είναι δεδομένη».
Εκτός από την Ομοσπονδία, και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει κάθε σημαντική ποδηλατική κι όχι μόνο εκδήλωση στη Ρόδο και φυσικά από την πρώτη στιγμή βρίσκεται δίπλα στη “Historica 2021”.

Ο εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού Περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Νικολής απευθύνει τον δικό του χαιρετισμό για το μεγάλο αυτό ποδηλατικό ραντεβού: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει και φέτος την ποδηλατική εκδήλωση “Historica”! Από τις 6 έως 9 Οκτωβρίου 2021, ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στη Ρόδο για να ξαναζήσουν το πνεύμα μιας παλαιότερης εποχής με τα αγαπημένα τους ποδήλατα από το 1987 και παλαιότερα.

Οι συμμετέχοντες στη “Historica” θα περάσουν από ιστορικούς χώρους και παραδοσιακά χωριά της Ρόδου και θα γνωρίσουν για μία ακόμη φορά τον πολιτισμό και θα γευθούν τα τοπικά προϊόντα και τη ροδίτικη κουζίνα.

Στηρίζουμε τις αθλητικές εκδηλώσεις με συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν τις ομορφιές των νησιών μας, συνδυάζοντας έτσι τον αθλητισμό με τον τουρισμό! Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για τη διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.