Τι θα γίνει με τις «Επτά Πηγές»;

Τι θα γίνει με τις «Επτά Πηγές»;

Τι θα γίνει με τις «Επτά Πηγές»;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1058 ΦΟΡΕΣ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Τουρισμού για την πλήρη εγκατάλειψη των «Επτά Πηγών» κατέθεσε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Στην ερώτηση αναφέρει τα εξής:

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Την εγκατάλειψη της περιοχής των «Επτά Πηγών» και την υποβάθμιση του υπέροχου αυτού φυσικού αξιοθέατου, επισημαίνουν οι κάτοικοι του νησιού της Ρόδου, ζητώντας την παρέμβαση των υπευθύνων για να αποκτήσει και πάλι το μέρος την παλιά του αίγλη.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίοι, η εικόνα που αντικρίζει κανείς, αν επισκεφθεί το ως άνω μέρος, είναι αποκαρδιωτική. Θεωρούν οι Ροδίτες ότι μια τέτοια άσχημη εικόνα δεν αρμόζει στο δημοφιλές νησί τους, το οποίο, κάθε χρόνο, κατακλύζεται από χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Οι «Επτά Πηγές» είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, απέχουν περίπου 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και θεωρούνται μια από τις ομορφότερες φυσικές περιοχές του. Βρίσκονται μέσα σε ένα όμορφο και βαθύ δάσος με εκπληκτικά ρέοντα νερά, που τελικά, οδηγούν σε μια μικρή λίμνη.

Οι εν λόγω πηγές ενώνονται και σχηματίζουν τον ποταμό Λουτάνη, ο οποίος ρέει μέσα από μια σκοτεινή, στενή σήραγγα, μήκους 180 μέτρων. Όπως μας καταγγέλλουν, όμως, ντόπιοι κάτοικοι, υπάρχουν μπάζα αλλά και σκουπίδια στο εν λόγω τούνελ, ενώ και η ανωτέρω λίμνη είναι σχεδόν ανύπαρκτη, με πολλές υπόνοιες ότι έχει υποστεί παράνομα μπαζώματα.

Οι ντόπιοι τονίζουν ότι ακόμα και αν υπήρξαν ζημιές και καταστροφές στο παρελθόν, δεν έπρεπε επ’ ουδενί το παραπάνω φυσικό αξιοθέατο να εγκαταλειφθεί. Αναφέρεται, κιόλας ότι η προαναφερθείσα λίμνη φιλοξενούσε, μέχρι πρότινος, ψάρια, χελώνες, βατράχια και άλλα υδρόβια φυτά και ζώα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να προβείτε σε δράσεις συντήρησης και αποκατάστασης του ως άνω φυσικού τοπίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι, πρόκειται για ένα αξιοθέατο, που θα έπρεπε να αποτελεί ένα από τα κατεξοχήν «οχήματα» για τη δυναμική προβολή του τουρισμού της Ρόδου;

2. Προτίθεσθε να υλοποιήσετε, αν όχι άμεσα, τουλάχιστον σε προσεχή χρόνο, τυχόντα ήδη υφιστάμενο σχεδιασμό για την συντήρηση, για την ανακαίνιση και για την καλύτερη τουριστική αξιοποίηση της ως άνω περιοχής των «Επτά Πηγών», της Ρόδου; Αν δεν υφίσταται σχετικός σχεδιασμός, πότε σκοπεύετε να τον καταρτίσετε και να τον υλοποιήσετε;».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς: «Στην τελική ευθεία για τη μείωση στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων στην Αστυπάλαια»

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη