Δημ. Ζαννετούλης: Στη ΔΕΥΑΡ είναι σαν να είμαστε σε πτήση χωρίς πιλότο και αεροσυνοδούς

Δημ. Ζαννετούλης: Στη ΔΕΥΑΡ είναι σαν να είμαστε σε πτήση χωρίς πιλότο και αεροσυνοδούς

Δημ. Ζαννετούλης: Στη ΔΕΥΑΡ είναι σαν να είμαστε σε πτήση χωρίς πιλότο και αεροσυνοδούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 713 ΦΟΡΕΣ

Στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΡ και κυρίως για τις οφειλές και ειδικά για τα χρήματα που χρωστούν οι ξενοδόχοι, θα ζητήσει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης.

Από τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον “Sky Rodos”, τo μέλος της παρατάξεως και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Ζαννετούλης προκύπτει ότι ελάχιστα πράγματα προχωρούν από όσα είχαν αρχικά ανακοινωθεί από την επιχείρηση.

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι πληροφορίες που θέλουν τον σημερινό πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Β. Μανέττα να αναβαθμίζεται σε αντιδήμαρχο και μάλιστα με αρμοδιότητα την περιοχή Αφάντου σε αντικατάσταση του κ. Σπανού, όπως είπε ο κ. Ζαννετούλης.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο “Sky Rodos” δημοσιοποίησε την είδηση περί αντικατάστασης του κ. Σπανού δέχθηκε διάψευση από τον αντιδήμαρχο, αλλά όχι όμως από τον Δήμαρχο που θα λάβει και την απόφαση στον χρόνο που πρέπει.

Από τη μια, κάποιοι λίγοι εργαζόμενοι που απουσιάζουν από τα καθήκοντα χωρίς να ενημερώνουν κανένα σε σημείο που να έχουν εκνευρίσει και τον πρόεδρο της επιχείρησης. Και από την άλλη, οι καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων για παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

«Λείπουν χωρίς να ενημερώνουν κανέναν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΡ όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο πρόεδρος της επιχείρησης σε δημόσια συνεδρίαση. Στην επιχείρηση υπάρχουν τρεις κατηγορίες εργαζομένων: οι καλοί και οι σωστοί που είναι η πλειονότητα, οι κακοί που πάνε με την ...όρεξή τους και οι άλλοι που δεν φαίνονται πουθενά», είπε ο κ. Ζαννετούλης.

Ωστόσο υπάρχουν έργα που δεν προχωρούν και γεωτρήσεις που δεν αξιοποιούνται ενώ σοβούν και σοβαρά θέματα όπως αυτό που αφορά τη σύμβαση για διυλιστήριο του νερού από το Φράγμα Γαδουρά, που πρέπει εγκαίρως να συζητηθούν αλλά ...δεν.

«Τι να πούμε για τα έργα της Κατταβιάς που σταμάτησαν γιατί έληξε η σύμβαση; Δεν γνωρίζουμε πότε θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις στη Νότια Ρόδο, πότε θα αξιοποιηθούν αυτές στην Κάλαθο, τη Λάρδο, τη Λίνδο και τον Αρχάγγελο. Αν θα ανοιχθούν νέες σε Μαλώνα και Μάσσαρι», τόνισε ο κ. Ζαννετούλης.

Σε ό,τι αφορά το διυλιστήριο του νερού από το φράγμα Γαδουρά τόνισε πως η συζήτηση για τη διαχείριση πρέπει να ξεκινήσει έγκαιρα, δηλαδή τώρα.

«Πότε θα συζητήσουμε για τη νέα σύμβαση για το διυλιστήριο; Το έργο πρέπει να επιστρέψει στη ΔΕΥΑΡ. Δεν θα πρέπει να γίνει συζήτηση για αυτό;», διερωτήθηκε ο κ. Ζαννετούλης.

Επίσης σε εκκρεμότητα όσο και αν η διοίκηση θέλει να το υποβαθμίσει είναι και το έργο που αφορά την αναβάθμιση των αντλιοστασίων της Ιαλυσού.

«Τι θα γίνει για το περιβόητο έργο με τα αντλιοστάσια της Ιαλυσού; Υπάρχει απόφαση της ανώτατης επιτροπής έργων που ακύρωσε την απόφαση της ΔΕΥΑΡ για μη υλοποίηση των έργων αναβάθμισης των αντλιοστασίων.

Επίσης και δικαστικά η επιχείρηση έχασε την υπόθεση. Δεν αποφασίζουν όμως να αναθέσουν το έργο. Από τη μια, θέλουν να ακυρώσουν το έργο ενώ στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εμείς διαφωνούμε αλλά θα ακυρώσουν το έργο χωρίς νομική εισήγηση», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαννετούλη, η κατάσταση στη ΔΕΥΑΡ θυμίζει πτήση με αεροσκάφος χωρίς πιλότο και αεροσυνοδούς.

Παρ’ όλα αυτά, όπως τόνισε, στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης θα ζητηθούν στοιχεία για τις οφειλές των ξενοδόχων στην επιχείρηση.

Επίσης θα ανοίξει η συζήτηση για τον τομέα της αποχέτευσης σε Αφάντου και Αρχάγγελο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας