Οι ευθυνόφοβοι δεν αποφασίζουν αλλά δηλώνουν «είμαστε υπέρ των τοπικών κοινωνιών με λόγια και όχι με έργα»

Οι ευθυνόφοβοι δεν αποφασίζουν αλλά δηλώνουν «είμαστε υπέρ των τοπικών κοινωνιών με λόγια και όχι με έργα»

Οι ευθυνόφοβοι δεν αποφασίζουν αλλά δηλώνουν «είμαστε υπέρ των τοπικών κοινωνιών με λόγια και όχι με έργα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 143 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Η περιφέρεια πράγματι είναι υπέρ των τοπικών κοινωνιών επειδή τολμά να πάρει σύννομες αναγκαίες αποφάσεις για έργα που υπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες ζητούν έργα υποδομής αναγκαία για την ανάπτυξη του τόπου.

Κάποιοι με αφορμή τη χωροθέτηση εργοστασίου επεξεργασίας αδρανών υλικών από εκσκαφές, κατεδαφίσεις κτηρίων, ανέγερση, συντήρηση και εξωραϊσμό που απαιτεί ο νόμος και ο σεβασμός στο περιβάλλον, αφού μέχρι σήμερα πετιούνται σε ρυάκια, σε ποτάμια, σε αγροτεμάχια δημιουργώντας σωστές βλαβερές χωματερές, δεν τολμούν να αποφασίσουν για μια τέτοια σοβαρή αναγκαιότητα, αποτέλεσμα της ανάπτυξης και της δράσης «των τοπικών κοινωνιών» αλλά ως ανεύθυνοι και ευθυνόφοβοι πολιτικοί δηλώνουν έτσι αορίστως ότι είναι στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, με λόγια, όχι έργα.

Όλοι είμαστε υπέρ των τοπικών κοινωνιών αφού αποτελούμε μέρος αυτής. Περισσότερο, βέβαια, οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης καλούνται εμπράκτως να το αποδείξουν. Όμως παρά την αναγκαιότητα και τη νομική υποχρέωση για κάποιο έργο ή δράση, φοβούνται, υπεκφεύγουν να πάρουν θέση ή αν τολμούν να προτείνουν ΑΥΤΟΙ μια άλλη καλύτερη θέση ή προτάσεις βελτίωσης, για όλα υπάρχουν λύσεις, η περιφέρεια δηλώνει ότι εγώ δύναμαι και θέλω, μπορώ.

Εξάλλου οι συγκεκριμένοι πολιτικοί επιστήμονες της θεωρίας και όχι της ανεξαρτητοποίησης, εύσχημος τρόπος αποφυγής λήψης ευθυνών για τις οποίες ορκίστηκαν να παίρνουν, προφασίζονται τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών, αορίστως, ενώ στην ουσία τοποθετούνται υπέρ μιας συγκεκριμένης τοπικής κοινωνίας η οποία πιθανόν να ωφελείται, στην ουσία όμως βλάπτει το νησί, το σύνολο.

Ο τολμών νικά, δύναμαι εστί θέλω, είναι θέσεις που η περιφέρεια απέδειξε στην πράξη ότι υπηρετεί εντός των αυστηρώς νομικών και νομίμων πλαισίων και διαδικασιών, με σεβασμό στις επιστημονικές και διοικητικές υπηρεσίες, οι οποίες ασκούν τα καθήκοντά τους υπόλογα και υπεύθυνα και που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα της Διοίκησης και Διαχείρισης.

Όσοι εμμέσως πλην σαφώς απειλούν τον περιφερειάρχη που τους μπήκε στο μάτι για το πολιτικό του μέλλον, απέδειξε στην πράξη, όπως και στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ότι διαθέτει αρετές που αρέσουν, γι’ αυτό και τον ψηφίζουν.

Πρώην πρωθυπουργός έλεγε ότι με χρησιμοποιημένα παλαιά υλικά, ούτε κόμμα ούτε υπεύθυνη και σοβαρή πολιτική μπορεί να ασκηθεί.

Η καρέκλα της εξουσίας αρέσει σε όλους, πρώην ή νυν, ακόμη.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου