Ποσό 246.000 ευρώ θα καταβάλουν ασφαλιστής και η εταιρεία του

Ποσό 246.000 ευρώ θα καταβάλουν ασφαλιστής και η εταιρεία του

Ποσό 246.000 ευρώ θα καταβάλουν ασφαλιστής και η εταιρεία του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1116 ΦΟΡΕΣ

Σε συμπολίτισσά μας που είχε εξαπατηθεί

Το ποσό των 246.000 ευρώ καλούνται να καταβάλουν ως αποζημίωση για τη ζημία που έχει υποστεί συμπολίτισσά μας 51χρονος ασφαλιστής και η εταιρεία για την οποία εργαζόταν.

Η απόφαση λήφθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου (πολιτικό δικαστήριο) το οποίο και εξέτασε τις εφέσεις που είχαν ασκηθεί από τους εμπλεκομένους της υπόθεσης.

Πιο αναλυτικά, μετά τα ποινικά δικαστήρια η συμπολίτισσά μας προσέφυγε και στα πολιτικά προκειμένου να αποζημιωθεί για τα χρήματα, που, όπως η ίδια επικαλείται, χρησιμοποίησε εν αγνοία της από τους λογαριασμούς της, τα προηγούμενα χρόνια, ο 51χρονος – σήμερα – ασφαλιστής.

Έτσι στράφηκε κατά του ιδίου, της εταιρείας για την οποία εργαζόταν, δύο τραπεζών και τεσσάρων υπαλλήλων, διεκδικώντας διάφορα ποσά αποζημίωσης.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δικάζοντας κατά την τακτική διαδικασία, έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή και υποχρέωσε τους εναγομένους να καταβάλουν στη συμπολίτισσά μας:

α) ο ασφαλιστής και η εταιρεία αλληλέγγυα και σε ολόκληρο ο καθένας απ' αυτούς, το ποσό των 579.375,24 ευρώ,

β) η μία τραπεζική υπάλληλος, το ποσό των 102.866,33 ευρώ,

γ) η δεύτερη τραπεζική υπάλληλος το ποσό των 23.542,92 ευρώ,

δ) η τρίτη υπάλληλος της τράπεζας το ποσό των 46.551,20 ευρώ,

ε) η μία εκ των τραπεζών, το ποσό των 179.917,35 ευρώ,

στ) ο υπάλληλος τραπεζικός και η τράπεζα του το ποσό των 109.365,00 ευρώ προσωπικά, αλληλέγγυα και σε ολόκληρο καθένας απ' αυτούς.

Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκαν εφέσεις και η υπόθεση εξετάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο και αποφάσισε να καταβληθεί προς τη συμπολίτισσά μας από τον 51χρονο ασφαλιστή και την εταιρεία για την οποία εργαζόταν «εις ολόκληρον έκαστος το ποσό των 246.170,273 ευρώ νομιμότοκα από την επίδοση της αγωγής μέχρι και την εξόφληση και να διαταχθεί η προσωπική κράτηση ενός έτους κατά του πρώτου εναγόμενου (51χρονου) σε περίπτωση μη καταβολής της απαίτησης».

Με την ίδια απόφαση όλα τα δικαστικά έξοδα τα οποία ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, για τους λοιπούς που απαλλάχθηκαν από την καταβολή χρημάτων, βαραίνουν τη συμπολίτισσά μας.

Την υπόθεση χειρίστηκαν για λογαριασμό του τραπεζικού υπαλλήλου και της μίας τράπεζας ο δικηγόρος κ. Φώτης Κωστόπουλος, για τη συμπολίτισσά μας ο δικηγόρος κ. Κώστας Κυπραίος, για τον 51χρονο ασφαλιστή ο δικηγόρος κ. Άκης Δημητριάδης, για τις δύος υπαλλήλους της τράπεζας και την έταιρη τράπεζα ο δικηγόρος κ. Γρηγόρης Μαυρομμάτης, για την τρίτη τραπεζική υπάλληλο ο δικηγόρος κ. Γιώργος Λαμπαδάκης και για την εταιρεία στην οποία εργαζόταν ο 51χρονος ασφαλιστής ο δικηγόρος κ. Θεόδωρος Μπακρατσάς.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο