Φυλάκιση 30 ετών σε δύο γυναίκες που έκλεβαν πορτοφόλια από τουρίστες

Φυλάκιση 30 ετών σε δύο γυναίκες που έκλεβαν πορτοφόλια από τουρίστες

Φυλάκιση 30 ετών σε δύο γυναίκες που έκλεβαν πορτοφόλια από τουρίστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 687 ΦΟΡΕΣ

Ένοχες κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Ρουμάνες οι οποίες τον περασμένο Ιούλιο «ξαλάφρωναν» τουρίστες που κινούνταν στα σοκάκια της Λίνδου, αφαιρώντας τα πορτοφόλια τους!

Μάλιστα οι δύο αλλοδαπές, ηλικίας 37 και 34 ετών αντίστοιχα, που τελικά συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Νότιας Ρόδου, κατάφεραν να αφαιρέσουν δύο από αυτά τα οποία περιείχαν συνολικά 650 και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Οι Ρουμάνες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στην ανάκριση και μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενες και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Και οι δύο κίνησαν ωστόσο τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης και έτσι στις 6 Οκτωβρίου το πρακτικό επικυρώθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή στην κάθε κατηγορούμενη. Συνήγορος υπεράσπισης για τις δύο Ρουμάνες παραστάθηκε ο κ. Μιχάλης Διάκος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 οπότε και οι δύο αλλοδαπές κατηγορούμενες βρέθηκαν στη Λίνδο και κυκλοφορούσαν στα στενά δρομάκια του χωριού όπως και αρκετοί άλλοι επισκέπτες του νησιού μας.

Οι Ρουμάνες κατά τη διάρκεια της… βόλτας τους αφαίρεσαν το πορτοφόλι από μία Πολωνή που περιείχε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, και διάφορα έγγραφα καθώς και το πορτοφόλι από έναν Γερμανό που περιείχε 250 ευρώ, ένα διαβατήριο, ταυτότητα και τραπεζικές κάρτες.

Μόλις οι τουρίστες διαπίστωσαν ότι τα πορτοφόλια τους είχαν κάνει «φτερά» ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου, αστυνομικοί του οποίου κατάφεραν την επόμενη ημέρα, να εντοπίσουν και να συλλάβουν την 37χρονη και την 34χρονη. Επίσης από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι είχαν τελέσει και δύο απόπειρες κλοπής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο