Σφίγγει ο κλοιός για τον βιαστή της 8χρονης

Σφίγγει ο κλοιός  για τον βιαστή της 8χρονης

Σφίγγει ο κλοιός για τον βιαστή της 8χρονης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7521 ΦΟΡΕΣ

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την εξέλιξη της υπόθεσης βιασμού του 8χρονου κοριτσιού στη Ρόδο, καθώς φέρεται να σφίγγει ο κλοιός των διωκτικών αρχών σε ό,τι αφορά τον υπεύθυνο της αποτρόπαιας αυτής πράξης!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εξετάζουν εξονυχιστικά κάθε στοιχείο της υπόθεσης που προκύπτει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται, αλλά και αυτά από τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Για όλα τα θέματα και την εξέλιξη της υπόθεσης έχει πλήρη ενημέρωση η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου η οποία χειρίζεται την υπόθεση και έχει δώσει τις σχετικές παραγγελίες για τη διαλεύκανσή της.

Ήδη τις δικές τους απόψεις για την υπόθεση έχουν καταθέσει στην αστυνομία η μητέρα του παιδιού και ο φίλος της, ενώ χθες το απόγευμα κατέθεσαν παρουσία παιδοψυχολόγου και τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά της οικογένειας. Επίσης σήμερα πρόκειται να καταθέσει ο πατέρας της 8χρονης, ο οποίος είναι ναυτικός και ήρθε στο νησί μας για το σκοπό αυτόν.

Σημαντικό ρόλο δε στην όλη εξέλιξη, έχουν τόσο αυτά που προκύπτουν από τις συζητήσεις που γίνονται παρουσία παιδοψυχολόγου με το 8χρονο κορίτσι όσο και αυτά που κατέθεσαν τα επίσης ανήλικα αδέλφια της.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών της «Ροδιακής», το 8χρονο παιδί που φέρει ποσοστό νοητικής υστέρησης δεν έχει καταφέρει με τα όσα μέχρι σήμερα έχει καταθέσει να δώσει ξεκάθαρα στοιχεία, τόσο για το πότε έχει συμβεί όσο και για το από ποιον έχει συμβεί το τραγικό αυτό συμβάν.

Από την άλλη πλευρά, τα δύο αδέλφια της φέρονται να είναι ξεκάθαρα ως προς τις σχέσεις τους με το καθένα από τα άτομα του στενού συγγενικού τους περιβάλλοντος, ενώ φέρονται να δήλωσαν ότι δεν αντιλήφθηκαν κάτι που να έχει να κάνει με αυτό που συνέβη στην αδελφή τους.

«Θέλω να βρεθεί ο υπαίτιος»

Την ίδια ώρα η μητέρα του παιδιού με δηλώσεις της γνωστοποιεί ότι είχε δει τα τραύματα του παιδιού και ζητάει να βρεθεί ο ένοχος, ενώ προσδιορίζει χρονικά την τέλεση του αδικήματος, το 2020, όταν η ίδια, όπως είπε, «έλειπε».

Πιο συγκεκριμένα, το παιδί, που έχει νοητική υστέρηση και παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο του νησιού, φέρεται να είχε παραπονεθεί στη μητέρα του ότι πονάει σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του, σύμφωνα με όσα είπε η ίδια στην Εύη Γιαρκιά και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star channel.

«Πριν από περίπου μια εβδομάδα μου παραπονέθηκε η κόρη μου ότι πονάει στα γεννητικά της όργανα και πως έχει κάποιες ενοχλήσεις. Ήταν συνέχεια κλαμένη, έκλαιγε και έλεγε «εγώ φταίω, συγγνώμη».

«Είδα κάτι στα γεννητικά όργανα του παιδιού, κάποια σημάδια. Με παραξένεψαν, τα έβγαλα φωτογραφία και τα έστειλα σε μια παιδίατρο για να την συμβουλευτώ. Εγώ μίλησα στην αστυνομία και δεν φοβάμαι. Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί ο υπαίτιος», είπε η μητέρα του κοριτσιού και πρόσθεσε ότι είχε παρατηρήσει τελευταία αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού: «Ήταν κλαμένο, φοβόταν από μόνο του και συνέχεια έβριζε», είπε.

«Ο σύντροφός της το έκανε», λένε οι παππούδες

Η γιαγιά και ο παππούς της οκτάχρονης δεν μπορούν να πιστέψουν όσα έχουν έρθει στο «φως» για τις φρικτές στιγμές που πέρασε το εγγονάκι τους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star channel, ισχυρίστηκαν ότι πιστεύουν πως η 8χρονη έπεσε θύμα βιασμού από τον νυν σύντροφο της μητέρας της. Συγκεκριμένα, ο παππούς είπε χαρακτηριστικά:

«Ψάχνουμε να δούμε ποιος είναι υπαίτιος. Υποψιαζόμαστε κάποιον. Πιστεύω ότι το έκανε ο σύντροφος της κόρης μας».
Ανέφεραν ακόμα ότι έπρεπε να πάνε την κόρη τους σε ψυχολόγο γιατί δεν φερόταν πολύ φυσιολογικά.

Οι παππούδες ξεσπούν σε λυγμούς όταν μιλούν για την εγγονούλα τους. Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι τους την πήραν μακριά τους, αφού οι δικαστικές αρχές αφαίρεσαν προσωρινά την επιμέλεια από τη μητέρα και μετέφεραν το παιδί στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας της Ρόδου.

Oι ηλικιωμένοι παππούδες είχαν αναλάβει την ανατροφή της 8χρονης και των δύο μικρότερων αδελφών της. Το παιδί, έχει νοητική υστέρηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φοιτά σε ειδικό σχολείο στη Ρόδο, ενώ οι γονείς της 8χρονης βρίσκονται σε διάσταση. Ο πατέρας λείπει καθώς εργάζεται ως ναυτικός.

Τον περασμένο Απρίλιο η μητέρα έφερε στον κόσμο ένα μωρό με τον σύντροφό της το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού καναλιού, επιχείρησαν να πουλήσουν αλλά η συναλλαγή τελικά απετράπη. Μόλις οι αρχές πληροφορήθηκαν την υπόθεση, οι κοινωνικές υπηρεσίες του νησιού ξεκίνησαν να παρακολουθούν την οικογένεια.

Πριν από λίγες ημέρες η θεία της μικρής επισκέφθηκε τα τρία παιδιά, παρατήρησε τα σημάδια στο σώμα του κοριτσιού και τράβηξε φωτογραφίες.

Την περασμένη Δευτέρα έφτασε στην εισαγγελία της Ρόδου ανώνυμη καταγγελία που ανέφερε πως η θεία της 8χρονης, είχε υλικό που αποδείκνυε κακοποίηση του παιδιού. Με εισαγγελική διάταξη έγινε αφαίρεση κηδεμονίας της 8χρονης και παράλληλα απαγορεύθηκε σε όλα τα μέλη της οικογένειας να έρθουν σε επαφή ή επικοινωνία με τη μικρή.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη