Μειωμένες οι συμμετοχές στο Run Greece Ρόδου

Μειωμένες οι συμμετοχές στο Run Greece Ρόδου

Μειωμένες οι συμμετοχές στο Run Greece Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 655 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 θα δοθεί κοινή εκκίνηση στους αγώνες 5 και 10χλμ. στο πλαίσιο του Run Greece Ρόδου με την επιστροφή στη δράση και τους αγώνες δρόμου μετά την περσινή ματαίωση εξαιτίας της πανδημίας.

Μέχρι και χθες είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους 370 δρομείς και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών, αυτοί θα φτάσουν περίπου τους 500. Βεβαίως ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρότερος από εκείνον στους αγώνες των προηγούμενων χρόνων, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου, οι εμβολιασμένοι και οι νησήσαντες δρομείς.

Η φετινή διοργάνωση είναι, όπως και να ‘χει, ιδιαίτερη σ’ αυτό το χρονικό μεταίχμιο, αποτελώντας μια καλή παράλληλα ευκαιρία ώστε η ΕΑΣ Δωδεκανήσου και οι εθελοντές περισσότερο να δείξουν την… κράση τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος υπήρξαν διοργανώσεις αυτής της σειράς σε άλλες πόλεις με μόλις 300 δρομείς…

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν τον αριθμό τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου (Βύρωνος και Κοδριγκτώνος 1) στο Βοηθητικό Στάδιο «Διαγόρας» το Σάββατο 23 Οκτωβρίου από τις 10.00 έως τις 20.00.

Σημειώνεται ότι μπορούν να συμμετέχουν μόνον δρομείς που έχουν:
-ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού ή νοσήσει και έχει καταχωριστεί το θετικό αποτέλεσμα του ελέγχου από τη Μονάδα Υγείας/ Διαγνωστικό Κέντρο/ Εργαστήριο /Κλιμάκιο στο οποίο έχουν διενεργήσει τον έλεγχο, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο εγγραφών

Όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν ένα φάκελο που περιέχει:
• Τον Αριθμό Συμμετοχής τους με ενσωματωμένο Chip Χρονομέτρησης
• Παραμάνες για τον Αριθμό Συμμετοχής
• Αυτοκόλλητο με τον Αριθμό Συμμετοχής για την Τσάντα του Δρομέα

Σχετικά με τις εγγραφές
Οι εγγραφές για τους αγώνες του Run Greece της Ρόδου (Αγώνες 10χλμ και 5χλμ) υποβάλλονται αποκλειστικά και μονό online μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (run-greece.gr).
Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα ή το αργότερο την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, στον βαθμό που τα όρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα. Για τους συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους επιτυχώς μέχρι και την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής (με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντος επάνω στον αριθμό συμμετοχής). Νέες εγγραφές μετά τις 19 Οκτωβρίου δεν θα γίνονται δεκτές.

Όρια συμμετοχής
Αγώνας 10χλμ: σε blocks των 300 Δρομέων (γεννημένοι το 2006 και μεγαλύτεροι)
Αγώνας 5χλμ: σε blocks των 300 Δρομέων (γεννημένοι το 2009 και μεγαλύτεροι)
Δεν επιτρέπεται σε κανένα δρομέα η συμμετοχή και στους δύο αγώνες, 5χλμ και 10χλμ.

Συνδρομή συμμετοχής
Η συμμετοχή στους Αγώνες 5χλμ και 10χλμ έχει συμβολική συνδρομή 5 ευρώ.
Η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής γίνεται:
(α) είτε μέσω πιστωτικής κάρτας αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής online,
(β) είτε μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης

Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση
Στους Αγώνες Δρόμου 10χλμ και 5χλμ, υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης στην εκκίνηση και στον τερματισμό, καθώς και σε ενδιάμεσα σημεία για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και σε όλες τις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου του αγώνα θα ακυρώνεται.

Οι αθλητές συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα, γίνονται γνώστες της τελικής επίδοσης και των ενδιάμεσων χρόνων τους και δικαιούνται πιστοποιητικού συμμετοχής και επίδοσης, μόνο εάν εκπληρώνουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1) Συμμετείχαν και αγωνίστηκαν έγκυρα.
2) Παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου (split time).
3) Τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα.

Κανονισμοί
Ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί των IAAF/AIMS και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για τους αγώνες δρόμου. Οι κριτές και τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, αλλά και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα επίσημα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η συμμετοχή στον αγώνα σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς ή δρομείς χωρίς αριθμό συμμετοχής.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι δρομείς να διατηρούν όσο δυνατό μεγαλύτερες αποστάσεις και να προσαρμόζονται με τα παρακάτω:
Το τρέξιμο των δρομέων δίπλα-δίπλα είναι ασφαλές μόνο όταν τηρείται απόσταση ασφαλείας μεταξύ των δρομέων 2μ.Το τρέξιμο των δρομέων σε κλιμακωτό σχηματισμό (ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω δεξιά ή αριστερά) είναι ασφαλές μόνο όταν τηρείται νοητή πλαϊνή απόσταση μεταξύ των δρομέων 2μ.

Το τρέξιμο των δρομέων σε ομάδες με αποστάσεις μεταξύ των μικρότερες από αυτές που αναφέρονται παραπάνω θα πρέπει να αποφεύγεται.

Οι δρομείς θα πρέπει να τρέχουν φορώντας φανέλα, την οποία σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον τερματισμό μέχρι και την παραλαβή της τσάντας με τα ρούχα τους.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.