Δικάζεται 34χρονος για τον βιασμό 65χρονης

Δικάζεται 34χρονος για τον βιασμό 65χρονης

Δικάζεται 34χρονος για τον βιασμό 65χρονης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1921 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει στις αρχές Νοεμβρίου 34χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό 65χρονης πριν από πέντε χρόνια στη Ρόδο.

Το δικαστήριο πρόκειται να εξετάσει την έφεση που έχει ασκήσει ο 34χρονος κατά της απόφασης που έλαβε τον Μάρτιο του 2017 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου και με την οποία κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικό.

Ειδικότερα, το πρωτόδικο δικαστήριο κάνοντας δεκτή την πρόταση και της εισαγγελέως της έδρας έκρινε ένοχο όπως κατηγορούνταν τον 34χρονο χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει 18 χρόνια κάθειρξης για τον κατηγορούμενο.
Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου, ο 34χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σε απόλυτα νηφάλια κατάσταση είχε αποδεχτεί την πράξη του και είχε δηλώσει ότι «οι ορμές του ήταν αυτές που τον οδήγησαν στο να το κάνει» καθώς είχε πολύ καιρό να συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα. Ο ίδιος είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια σε ενόρκους και δικαστές τα όσα συνέβησαν, ενώ είχε παραδεχτεί ότι η 65χρονη είχε προσπαθήσει να αντισταθεί, όμως δεν τα είχε καταφέρει λόγω της δική του δύναμης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου 2016.
Πιο συγκεκριμένα, ο 34χρονος είχε ισχυριστεί κατά τη σύλληψή του, ότι το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν στο Άγιο Όρος και μερικές ημέρες πριν το περιστατικό πήρε το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά για να μεταβεί στο νησί του, στην Κω.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όμως τον πήρε ο ύπνος και τελικά κατέβηκε στο λιμάνι της Ρόδου.
Στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 τα ξημερώματα, προφανώς έχοντας παρακολουθήσει την 65χρονη μέχρι το σπίτι της, βρήκε το κλειδί που εκείνη έκρυβε εξωτερικά της οικίας της και αφού μπήκε μέσα την βίασε!
Η 65χρονη κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία η οποία και ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Τελικά αργά το βράδυ, ο 34χρονος επέστρεψε στο σπίτι της 65χρονης, όπου και συνελήφθη!
Ο κατηγορούμενος είχε προσαχθεί ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 34χρονος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε στο πρωτόδικο δικαστήριο ο κ. Βασίλης Πάππου.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω