Αγανάκτηση στη Νότια Ρόδο για την αθέτηση των υποσχέσεων της ΔΕΗ για τις προσλήψεις και τα έργα

Αγανάκτηση στη Νότια Ρόδο για την αθέτηση των υποσχέσεων της ΔΕΗ για τις προσλήψεις και τα έργα

Αγανάκτηση στη Νότια Ρόδο για την αθέτηση των υποσχέσεων της ΔΕΗ για τις προσλήψεις και τα έργα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 472 ΦΟΡΕΣ

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στη Νότια Ρόδο για το γεγονός ότι δεν έχει λυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού στη ΔΕΗ με το κριτήριο της εντοπιότητας.

Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γιώργο Στάσση που έχει ζητήσει το τοπικό συμβούλιο Κατταβιάς.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε χθες μιλώντας στον “Sky Rodos” ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Νίκος Ζαννετάκης.
«Έχουμε παράπονα από τον κ. Στάσση. Πριν από ενάμιση μήνα έγινε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο και περιμένουμε να προγραμματιστεί το περιβόητο ραντεβού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ για να του δείξουμε τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τις προσλήψεις προσωπικού στο εργοστάσιο που λειτουργεί στην περιοχή μας με το κριτήριο της εντοπιότητας», τόνισε ο κ. Ζαννετάκης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κατταβιάς, το κριτήριο αυτό φαίνεται να ισχύει για τις προσλήψεις συνοριοφυλάκων στον Έβρο αλλά όχι για τη Ρόδο.

«Για τις προσλήψεις συνοριοφυλάκων στον Έβρο μπαίνει το κριτήριο της εντοπιότητας. Για μας εδώ για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ δεν ισχύει; Έχουμε δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά; Μιλάμε για 15 άτομα που έχουν εγκατασταθεί στη Νότια Ρόδο και περιμένουν να πιάσουν δουλειά.

Με τον τρόπο που έχουν καθορίσει όμως τώρα από τη ΔΕΗ δεν θα πιάσει δουλειά στο εργοστάσιο της Νότιας Ρόδου ή της Σορωνής ούτε ένα άτομο από τους ανθρώπους που είναι σε αναμονή. Θα προσληφθούν άτομα από άλλες περιοχές. Δεν ζητάμε τίποτε από το να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που είχαν δοθεί από τη ΔΕΗ πριν από την κατασκευή της μονάδας στη Νότια Ρόδο», είπε ο κ. Ζαννετάκης.

Σε ερώτηση για τις δεσμεύσεις της ΔΕΗ πριν από την κατασκευή του εργοστασίου στη Νότια Ρόδο ο κ. Ζαννετάκης είπε: «Είχαν δεσμευθεί εκτός από τις προσλήψεις του προσωπικού, για την κατασκευή έργων σε αντιστάθμισμα για την κατασκευή του εργοστασίου στη Νότια Ρόδο. Το τελευταίο έργο αφορά την αποχέτευση/άρδευση και ύδρευση της περιοχής. Εδώ και δύο χρόνια όμως ο εργολάβος έχει εξαφανιστεί και το χωριό μας έχει μείνει βομβαρδισμένο»

Ο κ. Ζαννετάκης έχει κληθεί από τον Εισαγγελέα στις 26 Οκτωβρίου για να καταθέσει όλα τα στοιχεία που αφορούν τις κακοτεχνίες στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις με τον εργολάβο έχουν λήξει και δεν ανανεώθηκαν από τη σημερινή δημοτική αρχή.
Όπως είπε ο κ. Ζαννετάκης, την ευθύνη για το έργο έχει η ΔΕΥΑΡ που θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο