Ισραηλινή εφημερίδα επαινεί τα τουριστικά προσόντα της Ρόδου

Ισραηλινή εφημερίδα επαινεί τα τουριστικά προσόντα της Ρόδου

Ισραηλινή εφημερίδα επαινεί τα τουριστικά προσόντα της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 219 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3160

ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΕΔΩΣΕΝ ΟΔΗΓΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΝ
Χθές την πρωΐαν ανεχώρησε αεροπορικώς επιστρέψας εις Αθήνας ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Καλογερόπουλος, συνοδευόμενος υπό του Αρχηγού της Χωροφυλακής κ. Βαρδουλάκη. Ο κ. Υφυπουργός επεθεώρησεν υπηρεσίας της Χωροφυλακής εις την πόλιν και την ύπαιθρον, δώσας οδηγίας προς τους αξιωματικούς διά την τάξιν κατά την προεκλογικήν περίοδον κατά τας ημέρας των εκλογών.

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΙ ΟΜΙΛΙΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Προωθήθησαν υπό της Νομαρχίας εις όλους τους Δήμους και τας κοινότητας της Δωδεκανήσου οι πίνακες των εκλογικών τμημάτων, οι οποίοι τυχοκολλώνται προκειμένου να ενημερωθούν άπαντες οι ψηφοφόροι περί του τμήματος εις το οποίον θα προσέλθουν την μεταπροσεχή Κυριακήν διά να ψηφίσουν. Εν τω μεταξύ, ως ανακοινώθη, κατά τας αρχάς της προσεχούς εβδομάδος θα αρχίσουν αι ομιλίαι υποψήφιων των διαφόρων κομμάτων εις την πόλιν της Ρόδου.

ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΙΝ ΘΑ ΕΞΑΧΘΟΥΝ ΑΙ ΠΡΩΤΑΙ ΦΡΑΟΥΛΑΙ
Ήρχισεν η διανομή, εις αγρότας της Βορειοδυτικής πλευράς της Ρόδου, η οποία εκρίθη κατάλληλος, 80.000 φυτών φράουλας, προς καλλιέργειαν, προκειμένου κατά τον προσεχή Απρίλιον να συγκομισθή προϊόν, διά πρώτην φοράν. Συνολικώς θα διατεθούν 300.000 φυτά, προς τούτο δε περιοδεύει κατ’ αυτάς τας κοινότητας εκπρόσωπος της Νέας ΑΓΡΕΞ, δίδων οδηγίας και διαβεβαιών ότι το ενδιαφέρον των ξένων αγορών διά την ελληνικήν φράουλα είναι εξαιρετικόν.

800 ΤΟΝΝΟΙ ΠΕΡΛΙΤΟΥ ΕΚ ΚΩ ΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑΝ
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας).
Διά φορτηγού ατμοπλοίου εξήχθησαν εκ Κω 800 τόννοι Περλίτου, εκ του ορυχείου Κεφάλου, με προορισμόν την Γαλλίαν. Το φορτίον αυτό είναι το τρίτον που εξάγεται εντός τριάκοντα ημερών. Σημειωτέον ότι εντός του μηνός θα φορτωθούν έτερα δύο πλοία με προορισμόν την Βρεταννίαν και την Ιταλίαν.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΠΟΓΓΑΛΙΕΥΤΙΚΑ

Μεταδίδεται εκ Καλύμνου ότι επέστρεψαν εκεί προερχόμενα εκ Βεγγάζης, δύο σπογγαλιευτικά συγκροτήματα φερνέζ. Οι πλοίαρχοι αμφοτέρων των συγκροτημάτων ανέφερον ότι γενικώς η εφετεινή σπογγαλιεία υπήρξεν ικανοποιητική. Εντός του προσεχούς διημέρου αναμένεται ότι θα έχουν επανέλθη εις Κάλυμνον άπαντα τα συγκροτήματα φερνέζ.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΕΠΑΙΝΕΙ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Κατά πληροφορίας εκ Τελ Αβίβ, η εφημερίς «Νιομάρ» της εν λόγω πόλεως εδημοσίευσεν εκτενές άρθρον περί Ρόδου, εις το οποίον τονίζεται ότι η Ρόδος είναι θαυμάσιος τόπος διά να περάση κανείς τας διακοπάς του. Τούτο τονίζει η εν λόγω εφημερίς - αποδεικνύεται από την προέλευσιν δεκάδων χιλιάδων τουριστών εις την λαμπράν αυτήν νήσον.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...