Το Run Greece δίνει το… σύνθημα επανεκκίνησης των αγώνων αντοχής

Το Run Greece δίνει το… σύνθημα επανεκκίνησης των αγώνων αντοχής

Το Run Greece δίνει το… σύνθημα επανεκκίνησης των αγώνων αντοχής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 414 ΦΟΡΕΣ

Στον ανοικτό χώρο του βοηθητικού σταδίου «Διαγόρας», έξω από τα γραφεία της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, δόθηκε χθες το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα του Run Greece 5 και 10χλμ. που θα γίνει την Κυριακή με ώρα εκκίνησης στις 10.00 μπροστά από το Δημαρχείο Ρόδου.

Εκπρόσωποι των διοργανωτών αλλά και των φορέων, όπως επίσης των χορηγών στήριξης της διοργάνωσης, ήταν παρόντες κι εξέφρασαν τη χαρά τους για το γεγονός της επανεκκίνησης των αγώνων αντοχής. Μέχρι και χθες είχαν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους 170 δρομείς στα 10χλμ. και 150 στα 5χλμ., αλλά θα έχουν την ευκαιρία όσοι δεν πρόλαβαν την προθεσμία, να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο το ερχόμενο Σάββατο στα γραφεία της ΕΑΣ Δωδεκανήσου επί της Βύρωνος, ώστε να έχουν δικαίωμα παρουσίας στην εκκίνηση.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος θα δοθεί κοινή εκκίνηση και στις δύο αποστάσεις και δεν θα διοργανωθούν τα 1000μ. μαθητών δημοτικών, στο πλαίσιο τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου του ΣΕΓΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμεετοχής έχουν οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες δρομείς.

Στο ξεκίνημα αυτής της παρουσίασης του αγώνα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, Βασίλης Ζήκας, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι που η διοργάνωση φέτος θα γίνει, έστω κι όχι κάτω από τις καλύτερες συνθήκες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, με την πολύτιμη στήριξη τόσο των τοπικών χορηγών όσο κι αυτών του ΣΕΓΑΣ.

Όλοι οι αθλητές και οι ελεύθεροι ασκούμενοι του δρομικού κινήματος στη Ρόδο θα έχουν την ευκαιρία, τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να απολαύσουν την υπέροχη διαδρομή για σωματική και ψυχική ευεξία, εισπράττοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

Ο Μιχάλης Παυλούς (αριστερά) με τον εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ, Γιάννη Βογιατζή (στο μέσο) και τον Βασίλη Ζήκα
Ο Μιχάλης Παυλούς (αριστερά) με τον εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ, Γιάννη Βογιατζή (στο μέσο) και τον Βασίλη Ζήκα

Ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κι εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού, ο Νίκος Νικολής στάθηκε περισσότερο στη στήριξη αυτής της σημαντικής διοργάνωσης, φτάνοντας το 2019 σε υψηλά επίπεδα από άποψη συμμετοχών και όχι μόνο. Παρά τα όποια προβλήματα, η Περιφέρεια θα είναι και φέτος αρωγός στη διοργάνωση του Run Greece, ώστε μετά πια την πανδημία να φτάσει στα επίπεδα που όλοι το είχαν συνηθίσει.

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης, πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, σημείωσε πόσο σημαντικό είναι κατά την επανεκκίνηση των αγώνων δρόμου αντοχής να δώσει ο κόσμος το «παρών» στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι» και να έχουν όλοι στη γιορτή του κλασικού αθλητισμού μαζί και τα παιδιά τους, για να έχουν αυτές τις εξαιρετικές εικόνες στο μυαλό τους και να παραδειγματίζονται.

Στον ρόλο του συντονιστή της όλης διοργάνωσης, ο Μιχάλης Παυλούς, μέλος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες του φετινού Run Greece και τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν σίγουρα τις 400, αφού και το Σάββατο θα έχουν την ευκαιρία οι δρομείς του νησιού να δηλώσουν την παρουσία τους στον ειδικό χώρο για την παραλαβή αθλητικού υλικού, στα γραφεία της ΕΑΣ Δωδεκανήσου.

Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με την Τροχαία Ρόδου, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα στην εκκίνηση και κατά τη διαδρομή.

Η Κατερίνα Κάτρη, τεχνική σύμβουλος της ΕΑΣ, σημείωσε μόνο τις μικρές διαφορές στη διαδρομή σε σχέση με το 2019 και συγκεκριμένα στο σημείο όπου βρίσκονται οι μύλοι, που δεν θα επηρεάσουν όμως σε καμία περίπτωση τους αθλητές, γιατί δεν θ αλλάξει η απόσταση.

Τέλος, ο Γιάννης Βογιατζής, αναπληρωτής προϊστάμενος Τομέα Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ στη Ρόδο, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για την εταιρεία η στήριξη αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως το Run Greece, πάντα στο πλαίσιο της ευθύνης της, για την επιστροφή στη δράση και την κοινωνικοποίηση των ατόμων αφού ξεπεραστεί η πανδημία. Μάλιστα, έκανε γνωστό το ότι στελέχη και υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ είναι δρομείς και στηρίζουν ούτως ή άλλως με τη συμμετοχή τους τους αγώνες.

Το πάνελ της χθεσινής συνέντευξης στα γραφεία της ΕΑΣ Δωδεκανήσου
Το πάνελ της χθεσινής συνέντευξης στα γραφεία της ΕΑΣ Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων