Φ. Μάγγος: Αν είχαμε τις διπλάσιες τουριστικές κλίνες, θα τις γεμίζαμε και αυτές φέτος!

Φ. Μάγγος: Αν είχαμε τις διπλάσιες τουριστικές κλίνες, θα τις γεμίζαμε και αυτές φέτος!

Φ. Μάγγος: Αν είχαμε τις διπλάσιες τουριστικές κλίνες, θα τις γεμίζαμε και αυτές φέτος!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 342 ΦΟΡΕΣ

«Η τουριστική σεζόν του 2021 θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως η πιο επιτυχημένη των τελευταίων ετών», δήλωσε αναφερόμενος στη φετινή σεζόν ο δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος.

«Ήμασταν αισιόδοξοι μεν στην έναρξη της σεζόν, αλλά οι αφίξεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Οι επιχειρηματίες είναι ευχαριστημένοι και πιστεύουν πως θα ρεφάρουν τις απώλειες της περσινής σεζόν. Τον Αύγουστο οι πληρότητες στα καταλύματα του νησιού έφθασαν στο 100%.

Τον Σεπτέμβριο οι πληρότητες ήταν πάνω από το 80%. Είναι από τις καλύτερες χρονιές και θα ξεπεράσει σε δεδομένα το 2019. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η πανδημία δημιούργησε μια αποστροφή στη μαζικότητα. Ο κόσμος διάλεξε προορισμούς όπου δεν υπάρχει πολύς συνωστισμός», τόνισε.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ακόμη και τώρα αφίξεις στο νησί ο κ. Μάγγος τόνισε:
«Ακόμη και τώρα που μιλάμε έχουμε κόσμο στο νησί. Φεύγοντας για το συνέδριο της ΚΕΔΕ η πληρότητα στα καταλύματα ήταν στο 30 με 40%».

Ο δήμαρχος Λειψών αναφέρθηκε και στην προετοιμασία που γίνεται τώρα για την προβολή του νησιού στο εξωτερικό. Οι Λειψοί μετείχαν σε όλες τις διαδικτιακές εκθέσεις.

«Οι Λειψοί έγιναν παγκόσμια είδηση όταν ήρθε στο νησί η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας. Με δημοσιεύματα προσπαθούμε να κρατούμε στη δημοσιότητα το νησί μας με θετικό τρόπο. Καταφέρνουμε να προκαλούμε το ενδιαφέρον. Φέτος αν είχαμε τα διπλάσια δωμάτια, θα τα είχαμε γεμίσει. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε ήδη για την επόμενη σεζόν», είπε ο δήμαρχος Λειψών.

Το συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βελίδειο συνεδριακό κέντρο.

«Μετά από ένα χρόνο το συνέδριο της ΚΕΔΕ έγινε δια ζώσης. Ήταν άψογα διοργανωμένο. Η αίσθηση που μου άφησε ήταν θετική. Δεν περιμένει κανείς χειροπιαστά αποτελέσματα από ένα συνέδριο. Η παρουσία των υπουργών όμως και κυρίως του υπουργού Εσωτερικών καθώς και του αναπληρωτή μας άφησαν μια θετική αύρα. Οι εξαγγελίες που έγιναν ήταν στη θετική κατεύθυνση. Το κυριότερο αφορούσε την αύξηση της χρηματοδότησης των δήμων κατά 15% από το 2023», τόνισε ο κ. Μάγγος.

Με αφορμή και την ομιλία που πραγματοποίησε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τόνισε:

«Μέχρι τότε μας υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν δύο έκτακτες επιχορηγήσεις. Εμείς ζητήσαμε να καθοριστεί ένα ελάχιστο κόστος λειτουργίας ενός μικρού Δήμου. Δεν μπορεί να λειτουργεί ένας ΟΤΑ με λιγότερα χρήματα. Ζήτησα να εξασφαλιστεί και το ελάχιστο στελεχιακό δυναμικό», τόνισε ο δήμαρχος Λειψών.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας